joi, 28 ianuarie 2021

Săptămâna de prevenire a violenţei în mediul şcolar 25 - 30 ianuarie 2021

Săptămâna de prevenire a violenței în mediul școlar, parte a proiectului de responsabilizare socială R.E.S.P.E.C.T. inițiat de ISJ Suceava (insp. Vîntur Tatiana), a fost evidențiată în școala noastră de către doamna învățătoare Bondar Adriana care a inițiat o expoziție de afișe ”non-violență” împreună cu elevii clasei a II-a. Discuțiile on-line desfășurate au întărit ideea că ”Violența este arma celor slabi”. 

Tot în cadrul campaniei R.E.S.P.E.C.T., învățătorii Rusu Lilioara Mariana și Rusu Toader, au desfășurat activități inspirate de sloganul prezentei ediții: ”Fii bun de câte ori este posibil. Întotdeauna este posibil.”

Au fost realizate în mod virtual ”hore” ale faptelor bune, au fost promovați eroii faptelor bune și s-a impulsionat abilitatea  de comunicare și toleranță prin activitatea ”Fons vitae caritas” - ”Dragostea este fântâna vieții.”























marți, 26 ianuarie 2021

Personalitățile Unirii Principatelor Române

Ziua de 24 ianuarie a adus motiv de sărbătorire a celor 162 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. 

Școala Gimnazială Stroiești a marcat acest deosebit eveniment cu proiectul educațional ”Personalitățile Unirii Principatelor Române”. Scopul acestui proiect a constat în apropierea elevilor de marile destine și persoane care au luptat pentru Unirea Mică sau Unirea de Bază. Astfel, la solicitarea cadrelor didactice, elevii și preșcolarii au avut de ales una din Personalitățile Unirii: Alexandru Ioan Cuza, Moș Ion Roată,  Mihail Kogălniceanu, Costache Negri, Mitropolitul Sofronie, Mitropolitul Nifon, Nicolae Bălcescu, Vasile Alecsandri sau diverși țărani. După alegerea personajului s-a trecut la realizarea recuzitei cu obiecte de îmbrăcăminte adecvate, machiaj/accesorii sau alte elemente ce au condus la o prezentare cât mai reală a personajului. La final s-a putut realiza o ședință foto sau o înregistrare video cu un citat reprezentativ al personalității alese.

Rezultatele acestui proiect au fost inedite. Salutăm sceneta on-line realizată de domnul profesor Daniel Florin Ruști și apreciem implicarea cadrelor didactice: Cristina Sabin, Huțuleac Ovidiu, Burac Marinela (de la învățământul gimnazial); Foca Brîndușa, Rusu Lilioara Mariana, Rusu Toader (de la învățământul primar); Bădeliță Ștefania Rita (de la învățământul preșcolar). Felicităm, de asemenea, efortul elevilor și preșcolarilor implicați în activități. Mulțumim, în egală măsură, părinților care au contribuit la îndeplinirea obiectivelor acestui proiect!

Felicitări tuturor!