joi, 30 martie 2023

TRUTZI - Meșteșugarii în fier lucrează binele comunitar

"Ne dorim ca generația tânără să aibă parte de un viitor cât mai trainic. Astfel, contribuim în mod activ la crearea și dezvoltarea de noi oportunități educaționale pentru cei care au o pasiune față de meșteșug și meserie." (Echipa TRUTZI)


Pornind de la această viziune a unei echipe dinamice și interesate de proiecte educative cu impact asupra comunității locale, Asociația de Părinți a Școlii Gimnaziale Stroiești, sprijinită de persoane care doresc să își păstreze anonimatul, a solicitat S.C. TRUTZI S.R.L. o sponsorizare pentru realizarea unor investiții în Școala Gimnazială Stroiești.

Răspunsul a fost prompt și favorabil. Firma TRUTZI a sponsorizat Asociaţia de Părinţi a Școlii Gimnaziale Stroiești cu suma de 32.100 lei, reprezentând contravaloarea cadrului metalic pentru 110 bănci individuale destinate elevilor din gimnaziul stroieștean.

Astfel, efortul coroborativ al organizației părinților și al celorlalte instituții partenere s-a concretizat în dotarea a 7 săli de clasă cu birouri școlare noi și trainice.

Asociația de Părinți a Școlii Gimnaziale Stroiești, echipa managerială a Școlii Gimnaziale Stroiești,  Consiliul Școlar al Elevilor Junior Stroiești, împreună cu profesorii și întreg personalul unității școlare mulțumesc pe această cale S.C. TRUTZI S.R.L. pentru investiția deosebită realizată în favoarea învățământului stroieștean și pentru interesul deosebit acordat binelui comunitar.

"Un om care lucrează cu mâinile lui este muncitor; un om care lucrează cu mâinile și cu creierul este un meșter; dar un om care lucrează cu mâinile și cu creierul și cu inima este cu adevărat artist meșteșugar." (Louis Nizer)







Egger România, mulțumim!

Excelență...

Grijă...

Gentilețe...

Eleganță...

Recunoștință...

Dorim să exprimăm prin simple cuvinte trăirile pe care le-am experimentat în momentul în care, ca urmare a unui apel de sponsorizare, am primit un răspuns favorabil din partea uneia dintre cele mai cunoscute firme la nivel național și internațional, S.C. EGGER ROMÂNIA S.R.L.

Am fost copleșiți de ideea alăturării în același rând cu zecile de unități școlare în care EGGER ROMÂNIA a încurajat excelența și performanța.

Am fost onorați de grija cu care fiecare solicitare de sponsorizare către EGGER ROMÂNIA a primit un răspuns cu seriozitate și respect.

Am simțit din plin noianul de gentilețe revărsat asupra noastră ca și instituție, dar și ca oameni ai instituției, din partea reprezentanților EGGER ROMÂNIA.

Am experimentat eleganța și ușurința comunicării, fiabilitatea și serviabilitatea cu care EGGER ROMÂNIA s-a angajat în îndeplinirea misiunii nobile de sprijinire a comunității regionale.

Nu în ultimul rând, am revărsat infinita recunoștință către EGGER ROMÂNIA pentru atingerea, cu consecvență, a angajamentelor stabilite.

Dincolo de aceste cuvinte, stau niște cifre...

64 de plăci PAL cu dimensiunile 2,800m/2,070m/18 mm și 201 pachete de parchet 12mm, în valoare de 31.128 lei au fost acordate unității noastre pentru modernizarea mobilierului școlar și a sălilor de clasă

Sponsorizarea a fost perfectată prin contractul 5960.22 din 11.10.2022/2510 din 20.10.2022 încheiat între S.C. EGGER ROMÂNIA S.R.L. și Școala Gimnazială Stroiești.

Ca urmare a acestei acțiuni a fost executată partea lemnoasă pentru 110 bănci individuale necesare elevilor din învățământul gimnazial. De asemenea, au fost realizate 10 dulapuri casetate în opt spații individuale pentru clasele de gimnaziu. Parchetul acestor clase va fi înlocuit în cel mai scurt timp posibil.

EGGER ROMÂNIA, mulțumim!















marți, 28 martie 2023

“La langue française appartient à tous ceux qui s'y intéressent.” - HÉLÈNE CARRÈRE D'ENCAUSSE

 „Limba franceză aparține tuturor celor care sunt interesați de ea.”

HÉLÈNE CARRÈRE D'ENCAUSSE

Luni, 20 martie 2023, a fost celebrată la nivel internațional Ziua Francofoniei. În acest context, în zilele de 23 și 24 martie 2023, domnul profesor Lungu Darius a desfășurat cu elevii gimnaziului stroieștean activități extrașcolare specifice acestui eveniment. Au fost angrenate în activităţi clasele a V-a A, a V-a B și a VII-a. Elevii au lucrat în echipe, s-au angajat în mod interactiv spre a descoperir culturil francofone, s-au distrat învățând despre țări și steaguri și au realizat planșe tematice cu care au pavoazat sălile de clasă.

Îl felicităm pe inițiatorul acestui proiect, domnul profesor Lungu Darius! Apreciem implicarea elevilor în promovarea Francofoniei! 

Vive la France!

Joyeux Francophonie!























duminică, 26 martie 2023

Înscrierea în clasa pregătitoare 2023-2024

 






înscriereA ELEVILOR ÎN

CLASA PREGĂTITOARE

an şcolar 2023-2024

       

PLAN DE ȘCOLARIZARE PROPUS:

 

Ø ȘCOALA GIMNAZIALĂ STROIEȘTI:

              1 CLASĂ – 25 LOCURI

Ø ȘCOALA PRIMARĂ ,,ILIE GRĂMADĂ ZAHAREȘTI”:

             0,34 CLASE – 7 LOCURI

 

CRITERII DE DEPARTAJARE ÎNSCRIERE CL. PREGĂTITOARE:

-         Existența unui certificat de încadrare în grad de handicap al copilului;

-         Existența unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți;

-         Existența unui document care dovedește că este orfan de un  părinte sau provine dintr-o familie monoparentală;

-         Existența unui document care dovedește că unul dintre părinți este cadru didactic/didactic auxiliar, angajat în învățământ;

-         Existența unui frate/ a unei surori a copilului înmatriculat(ă) în unitatea de învățământ Școala Gimnazială Stroiești.


Prima ETAPă de înscriere A ELEVILOR ÎN

CLASA PREGĂTITOARE

an şcolar 2023-2024

 

       

3 mai 2023 – 18 MAI 2023

 

 

PROGRAM DE COMPLETARE A CERERILOR DE ÎNSCRIERE,

SCOALA GIMNAZIALĂ STROIEŞTI

 

LUNI – VINERI 800 – 1400

 

 

LISTA DOCUMENTELOR NECESARE PENTRU ÎNSCRIEREA COPIILOR

ÎN CLASA PREGĂTITOARE,

ETAPA I

 

 

-         Cerere tip de înscriere (secretariatul şcolii)

-         Copie certificat de naştere copil

-         Copie BI / CI a ambilor părinți / tutorelui legal

-         Rezultat evaluare psihosomatică/ recomandare de înscriere (doar în cazul copiilor ce împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie 2023 – 31 decembrie 2023 inclusiv)

 

TELVERDE:      0800816230

DE LUNI PÂNĂ VINERI      800 – 2000

SÂMBĂTĂ                            800 – 1300

 

Vor fi înscrişi  în clasa pregătitoare, an şcolar 2023-2024, toţi copiii care împlinesc 6 ani  până la data de 31 august 2023 inclusiv.

Prin excepţie pot fi înscrişi în clasa pregătitoare şi copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie 2023 – 31 decembrie 2023 inclusiv,  dacă au frecventat grădinița și dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare, în baza recomandării eliberate de unitatea de învățământ.

        În cazul copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie –   31 decembrie 2023  și nu au mers la grădinița sau pentru cei care acum s-au întors din străinătate, aceștia  vor fi evaluați de către centrele județene de resurse și asistență educațională (CJRAE),  în perioada 5 aprilie – 26 aprilie 2023.

 

Evaluarea nivelului de dezvoltare pentru copiii care implinesc 6 ani in intervalul 01.09 2023 - 31.12.2023 și care se află in una din cele două situații menționate mai sus, se va realiza in prezența părintelui/ tutorelului legal care îl insolește.

Documentele necesare cu care se prezintă părinții/ tutorii care însoțesc copiii la evaluare sunt:

- copie certificat naștere;

- adeverință eliberată de medicul de familie cu specificația clinic sănătos sau apt pentru școală.

 Programările în vederea evaluării se fac telefonic, la numărul           0330 401 279, după următorul program :

- Luni - Joi, între orele 9.00 -16.00

     - Vineri - 9.00 - 14.00

 Evaluările se desfășoară la sediul CJRAE Suceava situat in Str. George Enescu nr. 26 A, zilnic, în intervalul orar 10.00 - 18.00.

vineri, 24 martie 2023

Activitatea Cercului Pedagogic al Profesorilor de Matematică la Școala Gimnazială Stroiești

Astăzi, 24 martie 2023, la Școala Gimnazială Stroiești s-au desfășurat lucrările Cercului Pedagogic al Profesorilor de Matematică din zona Suceava II.

Organizatorii acestei activități metodice au fost doamna prof. Cristina Sabin și domnul profesor Huțuleac Ovidiu

Lecția demonstrativă "Funcții. Recapitulare", clasa a VIII-a, a fost propusă și susținută de doamna prof. Cristina Sabin. Domnia sa are și calitatea de responsabil de cerc pedagogic, dar și funcția de responsabil al comisiei metodice Matematică și Științe la nivelul unității școlare.

Domnul Huțuleac Ovidiu, profesor de matematică și de TIC în unitatea noastră, a prezentat referatul de specialitate "Metode de predare-învățare-evaluare utilizând TIC"

Activitatea metodică a fost încununată de prezentarea unor modele de teste de evaluare sumativă.

Lecția de fixare și consolidare a cunoștințelor "Funcții. Recapitulare" s-a desfășurat la clasa a VIII-a B și a avut ca obiective operaționale identificarea unor dependențe funcționale în situații concrete, determinarea elementelor unei funcții, reprezentarea unei funcții, rezolvarea unor probleme de geometrie plană etc. Proiectarea didactică a activității a respectat rigorile standardizate: utilizarea unor strategii didactice cu impact în rândul elevilor, urmărirea unor competențe generale și specifice corelate funcțional cu obiectivele propuse, folosirea unei bibliografii corespunzătoare.

Referatul de specialitate "Metode de predare-învățare-evaluare" a fost structurat pe două capitole consistente ce au urmărit motivarea utilizării calculatorului în procesul de învățământ și prezentarea unor aplicații utile în predare-învățare-evaluare. 

Activitățile de cerc pedagogic se bucură de o apreciere deosebită datorită a două mari considerente: reprezintă surse de formare continuă a profesorilor și devin modalități concrete de observare, analiză, evaluare și autoevaluare a muncii de la catedră.

Doamna director prof. Ciuc Maria, prezentă la activitatea desfășurată, a evidențiat rolul profesorului de matematică în comunitatea școlară și a apreciat implicarea profesorilor Cristina Sabin și Huțuleac Ovidiu în atingerea țintelor strategice ale unității de învățământ.

Cadrele didactice prezente la această activitate au subliniat faptul că elevii au fost comunicativi și dezinvolți, profesorul propunător a dat dovadă de măiestrie didactică, iar lecția s-a desfășurat la modul superlativ. 

Considerăm că activitatea de astăzi și-a atins scopul. Mulțumim profesorilor de matematică din zona Suceava II pentru efortul prezenței și acordării unei funcționalități precise lucrărilor cercului. Apreciem munca intensă a elevilor din clasa VIII-a B în cadrul lecției de recapitulare. Felicităm întregul aparataj al Comisiei metodice Matematică și Științe, profesorilor Cristina Sabin și Ovidiu Huțuleac, pentru susținerea unei activități metodice de succes!