vineri, 31 mai 2024
"Plus armonie, minus violență" 2024
joi, 30 mai 2024
Prom 2024
Astăzi, 30.05.2024, cuprinși de mirosul ultimelor flori de mai și îmbujorați de roșeața primelor cireșe, elevii clasei a VIII-a și-au luat, în cadru maiestuos, bun rămas de la Școala Gimnazială Stroiești. Cursul Festiv a fost coordonat de doamna profesor diriginte Burac Marinela. Activitatea s-a desfășurat la Căminul Cultural Stroiești în prezența părinților, profesorilor și invitaților care au avut plăcerea să însoțească Generația 2024 în acest moment important al vieții de școlar.
Coordonatele întâlnirii au inclus momente emoționante: ultimul clinchet de clopoțel urmat de strigarea catalogului, oferirea de premii și distincții, vizionarea unor filmulețe REMEMBER, luări de cuvânt, dansuri tematice și nu în ultimul rând o impresionantă ședință foto. Doamna prof.diriginte Burac Marinela a evidențiat calitățile clasei și ale fiecărui elev, oferindu-le un album cu fotografii, invitându-i pe generoasa scenă a Căminului Cultural ca adevărate staruri ale momentului. Aceștia au mulțumit cadrelor didactice și personalului didactic auxiliar, părinților, autorităților și tuturor factorilor educaționali pentru implicarea maximă în reușita lor academică. Domnul primar Senic Mihai a oferit elevilor aflați în pragul absolvirii diplomele "TINERE SPERANȚE ALE COMUNEI STROIEȘTI" adresându-le îndemnul de a învăța mai mult dacă vor să știe mai mult și să muncească mai mult, dacă vor să aibă mai mult. Doamna învățătoare Ostaficiuc Rozuca, cadrul didactic al clasei în învățământul primar a adresat următorul cuvinte: "Vă aflați în fața unui eveniment al vieții deosebit din punct de vedere educațional. Sunteți în pragul unui examen ce va decide parcursul vostru școlar pe mai departe. Voi fi alături de voi cu mintea și sufletul în zilele de 25 și 27 iunie. Vă doresc să aveți parte de reușită! Să rămâneți la fel de respectuoși și responsabili. Cu speranța că voi auzi doar lucruri bune și frumoase despre voi, vă spun din toată inima: Doamne ajută!". Doamna director prof.Ciuc Maria a amintit elevilor, ca după terminarea examenului și admiterea la liceul dorit, să se întoarcă la școală pentru a-și împărtăși noile experiențe. De asemenea, a felicitat părinții pentru creșterea atât de frumoasă a copiilor lor. Doamna educatoare Năsăudean Viorica, cadru didactic pensionat, cea care i-a îndrumat pe copii la grădiniță a mulțumit elevilor pentru că nu au uitat-o și le-a urat drum bun în viață. Doamna învățătoare Lilioara Mariana Rusu i-a atenționat pe elevi să își aleagă modele demne de urmat, să facă alegeri înțelepte, să ia decizii corecte, pentru ca să aibă reușite maxime în lumea de mâine. Domnul profesor Matei Claudiu a evidențiat faptul că un "parcurs dificil a fost răzbit, o etapă este finalizată, însă vine una nouă, solicitantă. Cereți lui Dumnezeu lumină pentru minte, mulțumiți lui Dumnezeu pentru tot ceea ce primiți, și dați slavă lui Dumnezeu pentru toate lucrurile bune care vi s-au întâmplat".
Zilele Sportului Școlar la Putna
Festivalul interjudețean "Zilele Sportului Școlar" înscris în CAERI 2024 cu numărul 24953/01.02.2024, poziția 1579, își desfășoară cea cea XXII-a ediție. Peste 87 de întreceri, concentrate în jurul a 10 discipline sportive, pe parcursul a 5 zile, vor transforma Putna într-un pol al performanței și competiției. Proiectul este coordonat de domnul profesor Ciprian Florentin Crețan.
Școala Gimnazială Stroiești a participat la eveniment cu Echipa de handbal a unității, sub coordonarea domnului profesor Ruști Florin Daniel, obținând un merituos și mulțumitor loc III.
Felicitări tuturor!
luni, 27 mai 2024
Întoarce-te la dragostea cea dintâi...
"Faceţi-vă singurătate
şi veţi deveni iubire."
(Carlo Caretto)
Omul are o capacitate de contemplare extrem de înaltă. Dincolo de a fi primitivi, în fiecare dintre noi sună urletul unui "homo silva" - "omul pădurii" dornic să își descopere originea și să-și exploreze feuda. "Întoarce-te la dragostea cea dintâi" este refrenul iubitorilor Zeiței Artemis.
Acest an școlar se poate încheia cu o deosebită satisfacție. Profesorii și elevii stroieșteni au vizitat, încă o dată, frumoasa zonă a Topliței, surprinzând-o de această dată în culorile vii ale primăverii târzii. Excursia tematică "Pe poteci de munte" organizată de prof. Burac Marinela a reunit un număr de 21 de elevi ai clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială Stroiești și 6 profesori ai unității noastre. Dintre obiectivele turistice vizitate amintim: Bobul de la Toplița, Cascada Toplița, Lacul Roșu, Barajul Izvorul Muntelui (plimbare cu vaporașul) și Cheile Bicazului.
Excursia tematică a devenit și un bun prilej de interiorizare, de redescoperire a bogățiilor și frumuseților naturii, de racordare, pe linia respectului și iubirii, cu Mama Pădure.
Felicitări organizatorilor și participanților! Mulțumim părinților pentru susținerea acestei activități!
joi, 23 mai 2024
Împreună, pentru diversitate culturală, dialog și dezvoltare
Proiectul extra-curricular "Împreună, pentru diversitate culturală, dialog și dezvoltare" este o acțiune desfășurată în cadrul Comisiei pentru prevenirea și eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității, înregistrat și aprobat de conducerea Școlii Gimnaziale Stroiești cu numărul 857/20.05.2024. Activitatea a vizat, cu prioritate, componenta interculturalității și discriminării, fiind desfășurată în preajma Zilei Mondiale pentru Diversitate Culturală, Dialog și Dezvoltare, marcată anual la 21 mai.
Scopul activității vizează realizarea unui mediu favorabil dezvoltării unor comportamente pașnice ale elevilor școlii, printr-un management eficient al dialogului și implicarea acestora în crearea unor contexte de învățare adecvate comportamentului civilizat, încurajând diversitatea culturală și dezvoltarea unui grup social solid.
Dintre obiectivele proiectului amintim: familiarizarea cu norme sociale de colaborare și conviețuire în grup și conștientizarea acestora, mai ales în grupul organizat cu alte persoane, precum și încurajarea comportamentelor tolerante față de colegi.
Fiind un proiect extra-curricular, activitățile au inclus lectura a trei povești terapeutice (Pericol la fermă, Omul care avea de toate, Cățelușul șchiop), exerciții de cunoaștere și comunicare, activități matematice și de explorare a mediului ce au inclus stimularea spiritului de toleranță, diverse jocuri, vizită la obiectivul principal al comunității (Biserica Sfântul Dumitru din Zaharești), dar și vizita școlii sau a satului.
Evaluarea proiectului s-a realizat cu un expresiv album foto, desene realizate în tehnică colaborativă, fișe sau alte produse finite.
Grupul țintă al proiectului a fost constituit din elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială Stroiești și elevii din învățământul primar de la Școala Primară Zaharești. Profesorii implicați în activităţi au fost Rusu Toader, Foca Brîndușa, Lucuța Carmen, Matei Claudiu, Cocriș Ana Maria și Muscă Gabriela.
Mulțumim direcţiunii școlii pentru girul acordat desfășurării proiectului! Aprecieri deosebite părinților și elevilor pentru deosebita implicare și susținere a activității! Mulțumim cadrelor didactice de la Școala Primară Zaharești pentru primire și ospitalitate!
A consemnat,
Responsabil C.P.E.V.
Pr.prof.înv.primar Rusu Toader