FEDERAŢIA INTERNAŢIONALĂ A COMUNITĂŢILOR EDUCATIVE – FICE ROMÂNIA organizează și în acest an cea de a VIII-a ediție a Campaniei ”19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”.
Proiectul reprezintă o modalitate deosebit de atractivă de a organiza, în special în școli, acțiuni pentru schimbarea comportamentului social, pentru educarea și mobilizarea copiii și tinerilor, prin implicarea acestora, împreună cu instituții, organizații și alți parteneri ai societății civile, în prevenirea abuzului, neglijării, bullying-ului, abandonului și absenteismului școlar, a consumului de droguri și alte substanțe nocive, a traficului de persoane etc.
Deși există alte forme de abuz și violență, WWSF a selectat următoarele 19 teme, tema principală pentru 2020 fiind prevenirea violenței și abuzului sexual asupra copiilor.
1. Prevenirea implicării copiilor în conflicte armate
2.
Prevenirea
violenței și abuzului sexual asupra copiilor
3. Prevenirea agresiunii
4. Prevenirea neglijării
5. Prevenirea muncii copiilor
6. Prevenirea pedepselor corporale
7. Prevenirea vânzării copiilor
8. Prevenirea prostituției copiilor
9. Prevenirea pornografiei infantile
10. Prevenirea traficului de copii
11. Prevenirea turismului sexual al copiilor
12. Prevenirea practicilor tradiționale dăunătoare
13. Prevenirea abuzului asupra copiilor străzii
14. Prevenirea discriminării pe baza condițiilor de sănătate
15. Prevenirea dependenței și a abuzului de substanțe
16. Prevenirea malnutriției
17. Prevenirea pericolelor TIC (tehnologia informației și comunicațiilor)
18. Prevenirea răpirii copiilor
19. Justiția pentru minori și copiii privați de libertate/Ziua mondială pentru prevenirea violenței împotriva copiilor/tinerilor - 19 noiembrie
La Școala Gimnazială Stroiești și la structurile arondate (Școala Primară Zaharești, GPN Zaharești, GPN Stroiești) s-au desfășurat activități dedicate temelor anuale dar și temei principale. Elevii și preșcolarii au fost coordonați de profesorii Rita Bădeliță, Loredana George, Muscă Gabriela, Adriana Bondar, Cornelia Pșebilschi, Brîndușa Foca și Rusu Toader, care au desfășurat activități ca ”Mâna care iubește, nu lovește!”, ”O mână de ajutor!”, ”Stop violenței, oferă iubire!”, ”Stop bullying!”, ”La cine apelez în caz de violență în familie?”.
Campania continuă și în următoarea decadă a lunii noiembrie!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu