Crăciunul - "un prilej de nostalgie după Dumnezeu" (Jean Paul Sartre), "sărbătoarea mea magică" (Alexandru Jurcan), "doar el a rămas și totul se transformă în Crăciun" (Pr. Iustin Miron)...
Probabil, Crăciunul va rămâne mult timp același - un timp al bucuriei și al renașterii. De aceea și proiectele educative desfășurate în școala noastră la debutul sărbătorilor nativității s-au axat pe transmiterea bucuriei sau ideii de renaștere a minții și a sufletului.
Doamna prof. Burac Marinela a implicat elevii de gimnaziu în activitățile colective "Sweet Santa and Hot chocolate" - relaționare între elevi și "It's Christmas Time!" - spectacol de colinde în limba engleză. Rata de participare la acest proiect a fost deosebită, devenind cea mai populară activitate a săptămânii.
Doamna prof. consilier școlar Lazăr Loredana a realizat activitatea "Copacul fricii pe câmpia curajului", împreună cu elevii clasei a VII-a A. Activitatea a avut ca scop sprijinirea elevilor în înțelegerea și gestionarea fricilor personale, promovând în același timp dezvoltarea curajului și a încrederii în sine. Elevii au fost invitați să reflecteze asupra emoțiilor lor, identificând fricile care îi limitează și găsind resurse interne sau externe pentru a le depăși. Activitatea folosește un suport vizual sub forma unui copac: "Copacul Fricii", pe care elevii scriu temerile lor, și "Câmpia curajului", unde trec soluțiile sau gândurile pozitive care îi pot ajuta să le depășească.
Doamna prof.înv.primar Pșebilschi Cornelia Anișoara a desfășurat împreună cu elevii clasei pregătitoare o grandioasă serbare de Crăciun la care au participat părinții și bunicii aparținători. Investiția de timp, de resurse și de emoții nu a rămas nerăsplătită, de aceea și darurile primite au fost pe măsură.
Doamna prof. Popescu Cristina a optat pentru un proiect colaborativ cu titlul "Datini de Crăciun și Anul Nou la români" desfășurat împreună cu elevii clasei a VI-a. După prezentarea lucrărilor, participanții s-au delectat cu felii dulci de cozonac.
Felicitări tuturor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu