vineri, 25 octombrie 2024

Sfârșit de octombrie la Școala Gimnazială Stroiești (II)

Ultima zi de școală a acestui modul de învățare ne-a adunat în jurul unor activități extracurriculare și extrașcolare cu rezonanță în rândul elevilor și preșcolarilor de la unitatea noastră.

Elevii Școlii Primare "Ilie Grămadă" Zaharești, coordonați de prof.înv.primar Foca Brîndușa, au evidențiat importanța zilei de 25 octombrie în cadrul activității "Ziua Armatei Române". 

De asemenea, am continuat să găsim alternative pentru petrecerea Halloween-ului. Le-am găsit la cei mici. Preșcolarii de la GPN Stroiești și GPN Zaharești coordonați de doamnele educatoare Bădeliță Ștefania Rita, George Loredana și Muscă Gabriela au realizat activitățile "Supa de legume", "Ciupercuțele", "Atelier de toamnă" în parteneriat cu părinții grupei mijlocii (confecționarea unor jucării din legume, coronițe de toamnă sau ciupercuțe pentru melci) sau "Copăceii decorați".

Elevii clasei pregătitoare, coordonați de prof.înv.primar Pșebilschi Cornelia, au realizat o încântătoare degustare a produselor de toamnă din grădina bunicilor și o expoziție mobilă de dovlecei pictați cu care au încântat privirile tuturor elevilor din învățământul primar.

Elevii claselor a II-a și a III-a, coordonați de prof. Rusu Lilioara Mariana și prof.înv.primar Rusu Toader, au redescoperit bucuria unei plimbări de grup și a câtorva momente de joacă împreună cu prietenii în parcul din localitate.

Felicitări tuturor!

Să aveți o vacanță de toamnă odihnitoare și plină de emoții pozitive!


































Întâlnire cu părinții în cadrul Cabinetului de consiliere școlară

Cabinetul de consiliere școlară de la Școala Gimnazială Stroiești reprezintă o facilitate recentă de care se pot bucura elevii, părinții și cadrele didactice din cadrul unității noastre.

Obiectivele principale ale cabinetului sunt consilierea școlară și profesională, pe de o parte, consiliere elevilor în probleme diverse (tehnici de învățare, rezolvarea conflictelor, cunoaștere/autocunoaștere) pe de altă parte.

Începând cu acest an școlar, consilierul școlar al cabinetului din unitatea noastră este doamna prof. Lazăr Loredana.

Astăzi, 25 octombrie 2024, la inițiativa doamnei consilier, cu aportul cadrelor didactice și cu participarea a peste 40 de părinților de la clasele a II-a și a III-a, a avut loc o ședință interactivă consilier școlar - părinți.

"Întâlnirea cu părinții a avut prim scop prezentarea și cunoașterea consilierului școlar și a rolurilor sale în sprijinirea elevilor, părinților și profesorilor. Consilierul școlar contribuie, prin consiliere educațională, psihologică, emoțională, orientare profesională și intervenție în situații de risc, la promovarea unei dezvoltări personale eficiente și integrarea socială a elevilor.

Un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii a fost importanța implicării părinților în relația cu școala, subliniindu-se beneficiile unei comunicări constante și transparente. Implicarea activă a părinților are un impact pozitiv asupra performanțelor școlare, dar și asupra dezvoltării emoționale și comportamentale a elevilor, putând preveni comportamentele problematice și abandonul școlar.

A fost încurajat dialogul între consilier și părinți, împărtășirea așteptărilor reciproce între părinți și profesori, inclusiv prioritatea pentru interesele copilului și păstrarea confidențialității. La final, s-au oferit recomandări practice despre cum părinții pot sprijini educația copiilor, prin întâlniri regulate, implicare în activități extracurriculare și sprijin emoțional constant." (Prof. Consilier școlar Lazăr Loredana)

Mulțumim părinților pentru interesul acordat și pentru participarea la acest eveniment! Aprecieri deosebite pentru disponibilitatea doamnei consilier școlar Lazăr Loredana în a desfășura activități dedicate părinților. Îi urăm mult succes în implementarea tuturor proiectelor propuse în acest an școlar!






joi, 24 octombrie 2024

Sfârșit de octombrie la Școala Gimnazială Stroiești (I)

Sfârșit de octombrie... Sfârșit de modul școlar...

Evenimentele educaționale ale săptămânii s-au anunțat a fi diverse și converse.

Nu se poate octombrie fără Halloween. Sărbătoare de origine celtică și cu rezonanță foarte mare datorită promovării din lumea americană, Halloween-ul este cel mai cunoscut eveniment al toamnei, semnificând Ajunul Zilei Tuturor Sfinților în calendarul romano-catolic. Doamna prof. Burac Marinela a evidențiat importanța culturală și lingvistică a sărbătorii printr-un program artistic susținut de elevii clasei a II-a, a IV-a, a VI-a și a VIII-a

Apelând la alternative pentru petrecerea Halloween-ului, doamna prof. diriginte Ciobanu Cristina Gabriela a realizat împreună cu elevii clasei a VIII-a B o mini-prezentare cu produse specifice acestei luni, sub genericul "Din dărnicia Toamnei".

Doamna prof. Popescu Cristina a optat pentru un sfârșit de "Octombrie poetic" în parcul din localitate. Elevii clasei a VI-a au citit și recitat poezii de toamnă din lirica autohtonă.

De asemenea, domnul prof. Ruști Florin Daniel a propus elevilor de la Școala Primară "Ilie Grămadă" Zaharești o incursiunea prin sat cu bicicletele în binecunoscuta campanie "I love my bike!"

Tot în această săptămână, Circul D'Argento a ajuns în școala noastră cu un spectacol în care au fost prezentate mai multe momente: dresajul unui lup alb, cavalcada râsului, spectacolul de magie, concursul "Vreau să fiu magician!" și o tombolă cu premii. Fiecare participant la spectacol a primit premii surpriză. Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul Comitetelor de Părinți ale claselor din școala noastră și cu implicarea tuturor cadrelor didactice din școală.

Vă urăm tuturor o toamnă liniștită și plină de amintiri frumoase!