Astăzi, la Școala Primară "Ilie Grămadă" Zaharești și GPN Zaharești, am trăit împreună o adevărată sărbătoare a tradițiilor și a sufletului bucovinean.
Expozițiile artistice realizate de elevii noștri ne-au adus mai aproape de frumusețea și autenticitatea acestei regiuni, iar muzica populară, cântată cu multă emoție de elevii talentați invitați, a răsunat în inimile noastre.
Am trăit clipe de neuitat în timpul horii, când am dansat cu toții, uniți într-o cerc mare, asemenea unei comunități care păstrează cu mândrie tradițiile moștenite.
Pentru noi, BUCOVINA înseamnă în primul rând ACASĂ. Adică locul unde am văzut lumina zilei. Unde am crescut, am copilărit, am umblat la școală. Unde am avut primii prieteni, am deschis prima carte, am ascultat povețele părinților. Am scris prima compunere, am citit prima carte, am învățat ce e munca, cinstea, omenia, dragostea de neam...
Mi-e dragă Bucovina, cea atât de mult cântată și proslăvită în cele mai diferite domenii de mari poeți ai lumii, de compozitori, muzicieni, de pictori, sculptori, oameni de artă cultură, civilizație...
Răsară peste frumusețile și darurile tale ani blânzi, în pace și în tihnă-nveșmântați, nenumărați și binecuvântați, BUCOVINA mea dragă!
"Acest străvechi pământ de frați
Cu lacrimi l-a plătit lumina.
Oricâte țări ai să străbați,
Nu-i nicăieri ca-n Bucovina."
(Cântec pentru Bucovina,
Adrian Păunescu)
Elevii din clasele simultane și preșcolarii de la grupa combinată au fost coordonați de doamnele prof.înv.primar Foca Brîndușa, prof.înv.primar Cocriș Ana Maria, prof.înv.preșcolar Muscă Gabriela, alături de prof. Ruști Florin Daniel și prof. Matei Claudiu Ionel.
Mulțumim tuturor celor care au făcut ca această zi să fie un omagiu autentic dedicat Bucovinei, o zi în care am simțit cu toții legătura dintre trecut și prezent!
A consemnat,
prof.înv. primar Foca Brîndușa,
Școala Primară ,,Ilie Grămadă "Zaharești
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu