Nu mai este nici o noutate faptul că zilele de 1 - 19 noiembrie sunt dedicate în fiecare an activismului privind prevenirea abuzului și violenței asupra copiilor și tinerilor promovat de Federația Internațională a Comunităților Educative România.
La Școala Gimnazială Stroiești, elevii clasei a VIII-a B, coordonați de profesor diriginte Sabin Cristina, au ținut cont de indicațiile Comisiei pentru combaterea faptelor de violență și au realizat un interesant Panou cu mesaje anti-discriminare.
Doamnele educatoare Bădelița Rita și George Loredana au implicat preșcolarii în acțiuni de informare ”Stop violenței!” și ”Batem palma, prietene!”, fiecare copil semnând protocolul de participare cu amprenta propriei mâini.
Elevii clasei a V-a A, îndrumați de profesor diriginte Ruști Florin Daniel, au realizat desene în tehnici diferite cu tematica prevenirii violenței în mediul școlar.
Doamna învățătoare Bondar Adriana a desfășurat cu elevii clasei a IV-a și cu preșcolarii de la grupa mijlocie activitatea de informare ”Prevenirea răpirii copiilor” și lucrarea practică ”O mână de ajutor”.
Elevii clasei a VI-a A, sub coordonarea profesorului diriginte Rîpan Laura, au realizat Expoziția de desene ”Spune STOP violenței!”.
Doamna profesor Burac Marinela a realizat o acțiune comună cu elevii claselor a IV-a și a VII-a intitulată ”Cu mic, cu mare... împotriva violenței”, incluzând desene tematice, jocuri de rol, mesaje anti-violență.
La Școala Primară Zaharești s-a desfășurat acțiunea ”Fii ROȘU, dar nu de furie!”. Elevii și preșcolarii, coordonați de doamnele prof.înv.primar Foca Brîndușa și prof.înv.preșcolar Muscă Gabriela, s-au străduit să fie îmbrăcați în roșu, iar în timpul pauzelor au contribuit la realizarea fotografiilor în tehnica body-writing a literelor alfabetului, acestea fiind folosite într-un Mesaj-manifest împotriva violențelor.
Elevii coordonați de prof.înv.primar Rusu Toader au participat la activitatea de informare ”Pericolele tehnologiei moderne”, inventariind: dependența de gadget-uri, riscul necunoscutului, pierderea timpului, lipsa prietenilor, promovarea inculturii, situațiile de fake (minciună), absența comunicării sau îndoiala permanentă.
Activitățile vor continua până pe 20 noiembrie 2022, Ziua Universală a Copilului.
Felicitări tuturor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu