joi, 23 mai 2024

Împreună, pentru diversitate culturală, dialog și dezvoltare

Proiectul extra-curricular "Împreună, pentru diversitate culturală,  dialog și dezvoltare" este o acțiune desfășurată în cadrul Comisiei pentru prevenirea și eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității, înregistrat și aprobat de conducerea Școlii Gimnaziale Stroiești cu numărul 857/20.05.2024. Activitatea a vizat, cu prioritate, componenta interculturalității și discriminării, fiind desfășurată în preajma Zilei Mondiale pentru Diversitate Culturală, Dialog și Dezvoltare,  marcată anual la 21 mai. 

Scopul activității vizează realizarea unui mediu favorabil dezvoltării unor comportamente pașnice ale elevilor școlii,  printr-un management eficient al dialogului și implicarea acestora în crearea unor contexte de învățare adecvate comportamentului civilizat, încurajând diversitatea culturală și dezvoltarea unui grup social solid. 

Dintre obiectivele proiectului amintim: familiarizarea cu norme sociale de colaborare și conviețuire în grup și conștientizarea acestora, mai ales în grupul organizat cu alte persoane, precum și încurajarea comportamentelor tolerante față de colegi.

Fiind un proiect extra-curricular, activitățile au inclus lectura a trei povești terapeutice (Pericol la fermă, Omul care avea de toate, Cățelușul șchiop), exerciții de cunoaștere și comunicare, activități matematice și de explorare a mediului ce au inclus stimularea spiritului de toleranță, diverse jocuri, vizită la obiectivul principal al comunității (Biserica Sfântul Dumitru din Zaharești), dar și vizita școlii sau a satului.

Evaluarea proiectului s-a realizat cu un expresiv album foto, desene realizate în tehnică colaborativă, fișe sau alte produse finite.

Grupul țintă al proiectului a fost constituit din elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială Stroiești și elevii din învățământul primar de la Școala Primară Zaharești. Profesorii implicați în activităţi au fost Rusu ToaderFoca BrîndușaLucuța CarmenMatei Claudiu, Cocriș Ana Maria și Muscă Gabriela

Mulțumim direcţiunii școlii pentru girul acordat desfășurării proiectului! Aprecieri deosebite părinților și elevilor pentru deosebita implicare și susținere a activității! Mulțumim cadrelor didactice de la Școala Primară Zaharești pentru primire și ospitalitate!

A consemnat, 

Responsabil C.P.E.V. 

Pr.prof.înv.primar Rusu Toader











































 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu