miercuri, 31 iulie 2024

Clubul de lectură "Summer Readings" (2)

 "Cărțile sunt ochelari prin care privim lumea.

(Büchler Zsigmond)

Clubul de lectură "Summer Readings" a desfășurat, la jumătatea lunii iulie, întâlnirea nonformală "Cărțile sunt ochelari prin care vedem lumea".

Activitatea s-a desfășurat în afara spațiului școlar, cu implicarea și sprijinul părinților dedicați cauzei lecturii. 

Pe lângă conversația catehetică, ce a verificat citirea volumelor propuse anterior, s-au prezentat și cărțile recomandate pentru perioada următoare: "Un bărbat pe nume Ove" și "Bunica mi-a spus să-ți spun că-i pare rău" aparținând lui Fredrik Backman.

Mulțumim tuturor celor implicați în buna desfășurare a activității!

Lectură cu spor!











vineri, 5 iulie 2024

Revista SGS -SCOALA ALTFEL, ediția a VIII-a, nr. 8, 2024 (variantă digitală)

Revista SGS - SCOALA ALTFEL  a ajuns, într-o ediție specială, la numărul 8. La fel ca și numărul trecut, publicația însumează elemente ale programului național ”Școala Altfel”, dar și un supliment dedicat programului național ”Săptămâna Verde”.

Numărul curent al revistei poate fi descărcat de AICI sau vizualizat AICI.



luni, 1 iulie 2024

Clubul de lectură ”Summer readings” (1)

”Nu e alta mai frumoasă şi de folos în toată viaţa omului zăbavă decât cititul cărţilor.” 

(Miron Costin)

Școala Gimnazială Stroiești, în colaborare cu Biblioteca Școlară, la inițiativa doamnei prof. bibliotecar Rusu Lilioara Mariana, desfășoară în această vară proiectul educațional Clubul de lectură ”Summer readings”. Proiectul se adresează tuturor elevilor școlii noastre, persoana de contact fiind prof. Rusu Lilioara Mariana.

Clubul își propune să sporească și să îmbunătățească abilitățile de lectură, de socializare și de dezvoltare personală. De asemenea, scopul clubului este să reunească interesele similare ale participanților, să încurajeze schimbul de idei, să dezvolte vocabularul și competențele de comunicare. Unul dintre obiectivele activității este citirea unei cărți pe parcursul a două săptămâni, cu un target de 30 de pagini pe zi și aproximativ 150 de pagini pe săptămână. Provocările de lectură ale momentului sunt ”Eu sunt Malala” de Malala Yousafzai și ”Cișmigiu et comp.” de Grigore Băjenaru.

Intenții ale participanților

”Îmi doresc ca în această vară să citim cât mai multe cărți.” (Iasmina)

”La această activitate doresc să descopăr cărți și autori noi.” (Iustin)

”Personal, îmi doresc ca în această vacanță să-mi dezvolt vocabularul și să învăț lucruri noi.” (Gheorghe)

”În această vacanță vreau să îmi dezvolt vocabularul și să citesc cât mai multe cărți pentru a avea în anul școlar viitor o medie mai bună la disciplina Limba română.” (Matei)

”Îmi doresc ca în această vacanță să acumulez cât mai multe informații despre cum pot citi mai mult și mai bine”. (Maya)

”În această vacanță doresc să-mi îmbunătățesc cât mai mult vocabularul prin citirea unor cărți interesante.” (Valentina)

Mult succes tuturor participanților! Spor la lectură!