miercuri, 26 iunie 2013

Dumitru G. Muntean - egidă a viitoarelor speranţe stroieşteneDumitru G. Muntean este arhetipul iubitorului de popor, de tradiţie şi de istorie. Şi nu oricare neam, cutume sau aspecte istoriceşti, ci acelea pe care le-a simţit cel mai aproape, cele ale stroieştenilor.
Născut la Stroieşti, cu rădăcini adânci în această comunitate, "iubindu-şi locul de baştină", "aplecându-se cu dragoste" asupra zonei culturale a Stroieştiului, a întocmit, aşa cum afirma Dr. Paraschiva-Victoria Batariuc, în cuvântul de început, o "Monografie a satului Stroeşti de la obârşia Şomuzului".

Cu aceeaşi dragoste pentru ceea ce înseamnă Stroieşti, domnul Dumitru G. Muntean, începând cu anul şcolar 2010-2011, a oferit şefului de promoţie al Şcolii Stroieşti  o diplomă de recunoaştere a muncii şcolare precum şi un premiu în valoare de 500 de lei.
Aşa cum afirma şi domnia sa, acest premiu nu înseamnă altceva, decât o promovare a valorilor stroieştene, un impuls pentru depăşire şi autodepăşire.

Îl felicităm  pentru deosebita intenţie şi sperăm ca acest mod de recompensare să fie etalon şi pentru alţi iubitori de cultură din localitatea noastră.

Felicitările noastre Domnului Dumitru G. Muntean!
Felicitările noastre şefilor de promoţie!!!

An scolar 2012-2013        Crainiciuc Roxana VIII A
An şcolar 2011-2012        Solovan Teodora   VIII A
An şcolar 2010-2011        Rotaru Diana Camelia  VIII A


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu