miercuri, 11 noiembrie 2015

Festivalul Ziua Recoltei de la Stroiești, la a șaptea ediție

”Prinşi    de mirajul   zeului  Cronos uităm uneori că timpul, înainte de toate,  este doar o perindare a “marelui secundar” pe  circumferinţa orologiului  universal...”
            Acesta este obârșia argumentului pentru care, an de an, la Stroiești se organizează, încă din 2009, Festivalul Ziua Recoltei. Un festival ce dorește să imortalizeze esența satului bucovinean și să o transmită peste generații, dincolo de timp. Ediție harică, dacă o putem numi așa, desfășurată pe 8 noiembrie 2015,  festivalul a încununat edițiile anterioare prin sunet, culoare și lumină.
            Parteneri în desfășurarea festivalului au fost Școala Gimnazială Stroiești, Consiliul Local și Primăria Comunei Stroiești. La fel ca și în edițiile anterioare, spectacolul a fost oferit de elevi și grădinari ai școlii coordonați de cadrele didactice, foști elevi  ce ne fac cinste la licee prestigioase din municipiul Suceava și invitați, grupul vocal ”Bucovina” din Calafindești.
            Expoziția de produse agricole a adunat și la această ediție cartofi giganți, știuleți de porumb foarte mari, dovleci foarte grei și multe alte roade  ale toamnei de mărimi impresionante. Premiile au fost pe măsură. Sponsorizarea acestora a fost posibilă datorită firmei Albertino Suceava.
            Au urcat pe scenă echipe de dansatori, grupuri de recitatori, talente muzicale și actoricești. Piesa de rezistență a festivalului a fost Parada costumelor populare în urma căreia trei dintre participante au fost încununate cu titlul ”Mi-ss Populară”.

            Organizatorii mulțumesc participanților, cadre didactice și elevi, invitaților, sponsorilor și instituțiilor implicate în buna desfășurare a  festivalului.




Membrii juriului


Liana Fărtăiș


Clasele VII-VIII


Diana Sacaliuc și formația SONYX Suceava


Clasa VA


Moroz Veronica


Parada


Clasa VB


Grădinarii Grupa Mare


Parada


Dans VA


Mărginean Andreea și Mărginean Mihai



Poza de grup


Grupul Vocal Bucovina Calafindești


”MI-SS POPULARELE”

Miss Toamnă Mărginean Daiana VIIIA
 Miss Eleganță Varteniuc Dana VIIIA
Miss Popularitate Grămadă Cătălina






Diseminarea proiectului:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu