duminică, 26 martie 2017

Povestea Mărțișorului 2017 - Lista Câștigătorilor



Pentru că ”povestea este partea cea mai frumoasă a vieţii omeneşti... cu poveşti ne leagănă lumea, cu poveşti ne adoarme... ne trezim şi murim cu ele...” (Mihai Eminescu) Școala Gimnazială Stroiești își asumă și în acest an rolul de promotor al celei mai frumoase povești a neamului nostru - ”Povestea Mărțișorului”. Am redeschis porțile pentru sute de plicuri venite din toate colțurile țării, mesagere ale muncii elevilor  dornici de bună răsplătire, dovezi ale implicării și organizării deosebite a cadrelor didactice îndrumătoare.
Nu ne-am abătut de la scopul proiectului: „păstrarea tradiţiilor este o componentă esenţială a dezvoltării morale, sociale, culturale şi spirituale, copiii trebuind să fie educaţi de mici să respecte şi să păstreze tradiţiile”  aşa că am propus acest program pentru a încuraja elevii/preşcolarii să-şi pună dibăcia la contribuţie  pentru a duce mai departe tradiţia mărţişorului românesc  și am oferit tuturor participanților șanse reale de manifestare a creativității, a potenței artistice, deblocându-le simțul practic,  educându-i în mod eficient prin artă.
Ediție jubiliară, gratificată de includerea în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene CAERI 2017 la poziția 3.A387 dar și de faptul că a ajuns la cea de a V-a manifestare, proiectul a cuprins lucrările a 1122 de elevi și preșcolari, din 34 de județe ale țării, coordonați de 358 de cadre didactice.
Misiunea comisiei de jurizare a fost grea dar plăcută. Au fost descoperite adevărate talente și capodopere artistice care au încununat munca de evaluare a doamnei insp. Tatiana Vîntur, a doamnei şef compartiment etnografie Violeta Enea (Muzeul Bucovinei Suceava), a doamnelor prof. înv. preşcolar Bădeliţa Rita Ştefania și prof. înv. primar Foca Brânduşa, precum şi domnului prof.înv.primar Rusu Toader. Au fost  acordate  premii pentru peste 200 de lucrări participante.
Echipa de proiect a fost formată din coordonatorii: prof. Maria Ciuc și prof. Ştefania Rita Bădeliţă și membrii: prof. Burac Marinela, prof. Matei Claudiu Ionel, prof. Rusu Lilioara Mariana, prof. Bondar Adriana și prof.înv.preșcolar Iurcu Gabriela.
Școala Gimnazială Stroiești are garanția unui proiect solid, echitabil și durabil. Mulțumim tuturor celor implicați în buna desfășurare a activităților! Felicitări participanților și  câștigătorilor!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu