joi, 24 august 2017

Școala de vară ”Copii străluciți, elevi fascinanți” 2017

Descrierea proiectului:


În decursul programelor școala de vară  ne-am  propus atingerea unor teme de interes pentru copii. Dacă prima ediție a fost dedicată tradițiilor și istoriei locale ( Școala de vară ”Urmașii lui Ștefan cel Mare” 2016), la ediția din anul curent a fost promovată educația emoțională în rândul copiilor. Activitățile au ținut seama de resursele locale, valorificarea acestora și implicarea a cât mai mulți parteneri. Unul dintre elementele centrale ale proiectului a fost comunicarea asertivă, bazată pe adaptare continuă la partener și respectare a regulilor de grup. Ideea de comunitate a fost transcrisă de cuvântul ”empatie”, devenind  nota disctinctivă a ediției. Activitățile  propuse au fost juste experiențe de învățare.
Proiectul ”Copii străluciți, elevi fascinanți” a fost unic atât ca program propus pentru școala de vară, cât ca și conținut al activităților.Scopul  și obiectivele proiectului:

Încurajarea și facilitarea participării elevilor la activități recreativ-instructive de educație emoțională, în condițiile unei implicări voluntare; promovarea  și evidențierea muncii în echipă, precum și utilizarea alternativelor de petrecere a timpului liber, în condițiile unor valențe formativ-educative prin:
v     Dezvoltarea abilităților de intercunoaștere eficientă
v     Dezvoltarea cunoștințelor despre microexpresii
v     Încurajarea manifestării  emoțiilor pozitive
v     Dezvoltarea unei imagini de sine pozitive
v     Recunoașterea valorii pe care o au persoanele din jurul nostru
v     Dezvoltarea abilităților de autocunoaștere și autoafirmare
v     Conștientizarea neputințelor și depășirea obstacolelor
v     Dezvoltarea capacității de exprimare emoțională
v     Gestionarea emoțiilor negative
v     Dezvoltarea abilităților de autoevaluare și evaluare a activităților
Proiectul desfășurat și-a îndeplinit obiectivele în procent de 100%.   
Planificat inițial pentru a se desfășura în luna iulie, având ca spații sălile de clasă, activitățile de reparații ale școlii au făcut ca acest proiect să se desfășoare în luna august, în sălile Căminului Cultural Stroiești. 
Chiar și în aceste condiții,  proiectul a obținut rezultatele scontate. Grupul de beneficiari a fost eterogen. La toate activitățile au participat un număr de 21 de elevi. Parteneriatul cu Primăria ne-a facilitat utilizarea a trei săli din Căminul Cultural Stroiești. Reușita proiectului a fost dată de următorii factori: calitatea de buni cetățeni a elevilor participanți, zelul cadrelor didactice participante și interesul manifestat de voluntari. 
Considerăm că părinții din comunitatea noastră  au obținut prin acest proiect un avantaj imens: copii au fost supravegheați în desfășurarea activităților pe toată durata proiectului;  au avut posibilitatea de a petrece timp liber de calitate și poate cel mai important, cu o investiție financiară foarte mică au reușit să le ofere copiilor un sfârșit de vacanță minunat.

Cadre didactice participante:
prof.înv.primar  Rusu Toader
prof. înv. primar Rusu Lilioara Mariana
prof. Ciuc Maria
prof.înv. preșcolar Bubuțanu Loredana  - Grădinița Pinocchio Fălticeni
prof. înv. primar Dumitrov Natalia - Școala Primară Bosanci
prof. Benke Carmen, Fălticeni
prof. Aioanei Florina, Suceava
prof. Eross Loredana, Colegiul Silvic ”Bucovina”

Voluntari implicați:
Mărgineanu Iuliana
Crainiciuc Mihaela


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu