sâmbătă, 3 februarie 2018

Săptămâna nonviolenței în mediul școlar 2018

Activitate organizată de doamna înv. Rusu Lilioara Mariana
Sfaturile copilului pentru părinţiMânuţele mele sunt inca mici, de aceea nu te aştepta la perfecţiune când fac patul, când pictez sau când arunc mingea. Treaba pe care am facut-o eu te rog sa nu o faci inca o data. Voi simţi ca nu am făcut fata aşteptărilor tale. Incearcă sa iei partea buna din tot ceea ce fac; bucura­te ca m-am chinuit sa ma inchei singur la bluzita, chiar daca m-am încheiat greşit, fii mândru ca m-am chinuit sa ma leg singur la pantofiofi, chiar daca n-a ieşit decât un nod.
Picioruşele mele sunt inca mici, te rog frumos nu face paşii mari, ca sa pot tine si eu pasul cu tine. Nu uita ca sunt Ia început de drum. Ai răbdare cu mine. Voi in vata totul, dar treptat, treptat. Nu ma grabi nu ma condamna si nu te supăra pe mine. Lumea aceasta are atâtea mistere pentru mine, iar tu trebuie sa-mi fii invatator pe drumul vieţii.
Ochii mei sunt inca micî, nu au văzut lumea asa cum ai vazut-o tu. Te rog lasa-ma sa aflu totul, fara sa ma pedepseşti pentru curiozitatea mea. Si nu ma limita inutil.
Nu te enerva când întreb prea mult, prea des câteodată acelaşi lucru. Eu nu cunosc lumea din jurul meu , fa-ti te rog timp si pentru mine, explicandu-mi ce ştii despre lumea aceasta si fa asta bucuros si plin de dragoste. Nu te teme să-mi fixez limite si reguli. Sigur le voi respecta daca esti consecvent in aplicarea lor. Insa daca astăzi spui una si  mâine alta, sigur voi deveni confuz si nu voi mai sti ce este înterzis si ce nu.
Nu ma compara mereu cu fraţii mei, cu colegii sau cu orcine  altcineva. Sunt unic si niciodata nu voi fi la fel ea alţii. Sigur am si eu ceva special, fa-ti doar puţin timp si vei vedea si parile mele bune.


Eu nu voi fi pentru multa vreme copil, lasa-ma sa-mi trăiesc copilăria si sa ma bucur de ea. Nu-mi incarca programul cu tot felul de lucruri care nu sunt pentru vârsta mea. Acum lasa-ma doar sa ma joc.
Sufletul meu este foarte sensibil, sentimentele mele sunt foarte gingase. Nu ma face mai mic decât sunt! Fii intelegator la greşelile mele si stângăciile pe care le fac mereu. Daca ma critici constant voi deveni stingher si lispsit de incredere in forţele proprii. Poţi sa-mi critice faptele, fara sa ma critici ca persoana!
Respecta-mi dreprurile de copil si demnitatea. Nu mă umili si nici nu folosi violenta verbala sau fizica cu mine. Din asta voi invata numai sa ma ascund de tine, sa mint si sa-mi fie frica. La un comportament pozitiv intotdeauna voi răspunde pozitiv, deci incearca sa fii blând, iubitor si intelegator.
Pastreaza-mi sufletul curat! Nu ma lasă sa vad si sa invat lucruri rele. Tu eşti modelul meu. Nu ma minţi, căci o sa cred ca minciuna este singura cale in viata; nu folosi forţa, căci o sa cred ca forţa este ceva normal în relaţiile cu ceilalţi. Nu mă critica, căci astfel voi învaţă sa condamn; nu mă respinge, căci voi crede ca nu ma doreşti si as putea incepe sa te urasc pentru asta. Ajuta-ma sa invat valorile morale, adevărul, cinstea, încrederea, bunătatea, iubirea.
Tu stii că eu vin de la Dumnezeu, tot ce vine de la el nu are cum să nu fie bun. Nu ma face sa ma simt vinovat pentru ceea ce sunt si pentru ca nu sunt asa cum ai visat. Eu sunt copilul tau si tu eşti părintele meu. Accepta-ma si iubeste-ma asa cum sunt.>>>Articol în curs de actualizare<<<

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu