sâmbătă, 16 iunie 2018

O viață închinată școlii - învățătorul Țurcă Vasile

25 februarie 1953... O dată care, pentru mulți dintre noi,  nu spune nimic. Dar, la acel timp, pe cerul pedagogiei stroieștene se năștea un luceafăr, învățătorul Țurcă Vasile...

Un luceafăr răsărit pe cerul albastru al ”Gropcilor”, așa cum știm că se numește astăzi satul Vâlcelele, lumina atât în viața de familie, cât și cea profesională, fiind următor unei generații de mari pedagogi, de care noi, cei tineri, ne cutremurăm atunci când le auzim numele: domnul Șpac, domnul Nicon, domnul Boghian.

O auroră paideutică strălucitoare  a încununat aceste plaiuri, iar la vremea potrivită, mai exact, la 1 septembrie 1974, după un an școlar petrecut pe tărâmurile Neamțului, luceafărul se întoarce acasă, mai exact, la școala din Stroiești, unde preia clasa a II-a. De atunci, timp de 44 de ani, numărând 11 generații, învățătorul Țurcă Vasile a dedicat timp, viață și sănătate în slujba catedrei stroieștene.
Longevitatea sa la acest altar de jertfă ne îndreptățește să îl numim luceafăr, un alt Luceafăr, luceafărul învățământului stroieștean...

Colegii profesori, reprezentanți ai instituțiilor locale, părinții, elevii și întreaga comunitate nu au putut trece cu vederea acest moment, astfel că atât în ultima Ședință a Consiliului Profesoral, cât și la Festivitatea de premiere și de încheiere a anului școlar, și-au amintit cu recunoștință de întreaga activitate a învățătorului Țurcă Vasile, urându-i, la ceas de pensionare, viață lungă, pensie îndestulătoare și multă, multă sănătate.

Din cutia cu comori...










În mijlocul colegilor













Recunoștința comunității prin primar Mihai Senic





Un comentariu: