sâmbătă, 1 februarie 2020

Campania RESPECT - Săptămâna Județeană Antiviolență în Școli


În perioada 27 - 31 ianuarie 2020 la nivelul județului Suceava s-a desfășurat Săptămâna Județeană a Nonviolenței în mediul școlar – Campania R.E.S.P.E.C.T. Săptămâna a inclus Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli, cu manifestație în 30 ianuarie 2020.
Campania RESPECT a fost inițiată în 2015, de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava, coordonator inspector școlar prof. Tatiana Vîntur, și reprezintă valorizarea rezultatelor proiectului strategic ”Medierea conflictelor în mediul educațional, social și cultural”.
Campania RESPECT are scopul de a preveni agresivitatea și violența în mediul școlar prin exersarea comportamentelor și atitudinilor civilizate, în mediul școlar și în afara acestuia, astfel încât copiii/elevii să se manifeste cu responsabilitate, să fie capabili să-și gestioneze emoțiile, în deplină siguranță, printr-o atitudine tolerantă, preventivă, comunicând activ, asertiv și nonviolent.
Componentele campaniei sunt: 
Responsabilitate
Educație
Siguranță
Prevenție
Emoție
Comunicare
Toleranță

Școala noastră a participat cu două activități în cadrul campaniei:
- ”Ziua Internațională a Nonviolenței în școli”, componenta P (Prevenție), coordonată de prof.înv.primar Bondar Adriana, la care au participat elevii clasei I, aceștia întrecându-se într-un concurs de desene tematice și delectându-se cu jocuri distractive propuse de coordonator;
- ”Povestea lui Suflețel”, componenta E (Emoție) coordonată de prof.înv.primar Rusu Toader, în care au fost implicați elevii clasei simultane P/III de la Școala Primară ”Ilie Grămadă” Zaharești, cu jocuri dedicate managementului emoțiilor, depășirea situațiilor critice, transformarea ”Monstrului Violență în Zâna Antiviolență”.

Felicitări tuturor!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu