luni, 27 aprilie 2020

Învățarea deschisă cu școala închisă...

>>> Articol în curs de actualizare <<<

Înțelepciunea umană nu are limite.  De aceea  ni s-a transmis de veacuri că "acolo unde se închide o ușă, se vor deschide zeci de ferestre". Cu atât mai mult, parafrazând un motiv răvășitor care circulă în lumea virtuală, putem afirma că: "S-au închis aproape 20000 de școli în România,  dar s-au deschis peste 2000000 de școli în fiecare familie de români!", iar pe lângă armata devotată de cadre didactice ale sistemului, au primit atribuții didactice milioane de părinți.

Datorită situației de urgență prin care încercăm să evităm transmiterea și infectarea cu virusul COVID-19, școlile și alte instituții publice sunt închise.

Alternativa găsită a fost învățarea deschisă, utilizarea mijloacelor electronice și informatice,  transformarea fiecărui elev într-un actor activ al propriei educații.

Pornind de la recomandările instituțiilor de resort, cadrele didactice și-au reorientat strategiile educaționale,  optând pentru școala on-line, școală TV, transmiterea de materiale prin poștă electronică/clasică.

Școala Gimnazială Stroiești a făcut pași rapizi în adaptarea la noul stil de învățare.  Cadrele didactice au propus părinților și elevilor activități diverse, în concordanță cu planificarea și programa școlară, utilizând grupurile de Facebook,  grupurile de Whatsapp, aplicații dedicate (classroom, conferințe on-line), convorbirile telefonice sau servicii clasice prin care s-a urmărit o finalitate precisă și concretă a învățării deschise.

Apreciem efortul și mobilizarea cadrelor didactice, salutăm sprijinul părinților și elogiem interesul elevilor pentru învățarea deschisă!

Felicitări tuturor!



#De acasă,  facem școala mai frumoasă!

ȘCOALA PRIMARĂ "ILIE GRĂMADĂ" ZAHAREȘTI/GPN ZAHAREȘTI

- învățământ preșcolar și primar -




















ȘCOALA GIMNAZIALĂ STROIEȘTI/GPN STROIEȘTI 

- învățământ preșcolar - 












- învățământ primar -
































- învățământ gimnazial -




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu