duminică, 17 ianuarie 2021

Copilul EMINESCU

Ziua de 15 ianuarie 2021 nu a fost trecută cu vederea în timpul activităților on-line. Cei 171 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu au fost marcați prin proiectul ”Copilul Eminescu” la care s-au înscris cadre didactice din învățământul gimnazial, primar și preșcolar.

Doamnele educatoare Bădeliță Ștefania Rita (GPN Stroiești - Grupa Mijlocie) și Muscă Gabriela (GPN Zaharești - Grupa Combinată) au propus grădinarilor fișe de colorat, colaje, puzzle-uri online, iar rezultatele au fost surprinzătoare. Pornind de la gingașa lebădă, până la tabloul somnoroaselor păsărele, fiecare dintre cei mici s-a întrecut în a fi el însuși copilul Eminescu

Doamna învățătoare Rusu Lilioara Mariana și domnul învățător Rusu Toader au transformat activitățile într-un exercițiu de imaginație, de descifrare a mesajului poetic, de identificare a temelor principale din poezia eminesciană. Copilul Eminescu i-a inspirat pe toți elevii și astfel printre rezultatele proiectului se pot număra: transcrieri caligrafice și pictografice, lucrări artistice cu tehnică variată (ștampilare, pictură). 

Doamna director prof.Ciuc Maria a lansat o provocare elevilor din clasa a VI-a legată de Ziua Culturii Naționale.  Ideile nu au încetat să se reverse.  Au apărut prezentări PPT,  cărți poștale sau desene realizate de elevi cuprinși de fiorul spiritului eminescian.

Felicitări tuturor!













































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu