marți, 21 februarie 2023

Ia ATITUDINE, spune nu VIOLENȚEI 2023

Luni, 20 februarie 2023, la Școala Gimnazială Stroiești, comisar șef de poliție  Niga Mărioara, inspector Gherasă Iulia și  inspector principal Ceobanu Petronela, lucrători ai BIROULUI SIGURANȚĂ ȘCOLARĂ din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au desfășurat activitățile cu caracter educativ-preventiv "Ia ATITUDINE, Spune STOP VIOLENȚEI!"  și "Spune  nu DEPENDENȚEI" în vederea prevenirii consumului de droguri și alcool în mediul școlar, dar și în vederea prevenirii și combaterii violenței fizice și psihologice (bullying) și a delincvenței juvenile, respectiv pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și cadrelor didactice în unitățile de învățământ de pe raza județului Suceava.

Activitatea a vizat informarea elevilor cu privire la modalități de prevenire a violenței în mediul școlar, au fost purtate discuții interactive pe problematica bullying-ului și modalități de gestionare a agresivității. Totodată, elevii au fost informați cu privire la atitudinea martorului și atribuțiile Poliției Române.

La activitate au participat 95 de elevi din învățământul primar, distribuiți pe două grupe, clasele pregătitoare/I și clasele II/III/IV, însoțiți de doamnele învățătoare Rusu Lilioara Mariana, Hobjilă Maricela, Ostaficiuc Rozuca, Corbu Bianca și Bondar Adriana Elena.

Acțiunea s-a desfășurat la invitația doamnei director prof. Ciuc Maria și a consilierului educativ al unității, prof.înv.primar Rusu Toader, în conformitate cu Planul Teritorial Comun de Acțiune la nivelul județului Suceava, a Planului Propriu de Acțiune întocmit de Biroul Siguranță Școlară și a Planului Local Comun de Acțiune al unității școlare privind creșterea gradului de siguranță a elevilor și cadrelor didactice în unitățile de învățământ anexat Planului operațional privind combaterea violenței în mediul școlar al Comisiei pentru prevenirea și eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității de la Școala Gimnazială Stroiești.

La această acțiune au fost integrați și elevii claselor a VIII-a A  și a VIII-a B, cei mai predispuși la a lua parte la diverse forme de violenţă. Ei au participat la o sesiune specială și intensivă de dialoguri privind violența și actele de violenţă, alături de profesorii diriginți Sabin Cristina și Ciobanu Cristina Gabriela.

Mulțumim membrilor Biroului Siguranță Școlară Suceava pentru încă o activitate fundamentală de prevenire a violenței în mediul școlar!

Aprecieri deosebite profesorilor care s-au implicat în organizarea activității!

Felicităm elevii pentru participarea în număr mare și interesul acordat în a deveni pionerii non-violenței!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu