luni, 30 noiembrie 2009

1 Decembrie 2009 - Ziua Naţională a României sărbătorită în avans

Acestei activităţi  i-a fost dedicat un articol în ziarul CRAI NOU, articol ce îl puteţi urmări la următoarea adresă:

http://www.crainou.ro/?module=displaystory&story_id=26791&format=html

Le mulţumim redactorilor de la Crai Nou pentru faptul că promovează astfel de activităţi.

____________________________________________________________________

La Şcoala cu clasele I-VIII Stroieşti, Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 a fost marcată mai devreme, în data de 27 noiembrie, printr-o depunere de coroane si o scurtă evocare a evenimentului. Deoarece contextul actual nu a permis ca această activitate să se desfăşoare pe 30 noiembrie şi pentru că ziua de 1 decembrie este declarată nelucrătoare, ne-am gîndit să organizăm sărbătorirea acestui mare eveniment vineri, cînd cadrele didactice si elevii sînt la sfîrsit de program.

 Astfel, în curtea şcolii a fost montat un catarg de aproximativ 5 metri pe care a fost arborat drapelul României. Activitatea a continuat cu un scurt moment artistic susţinut de elevii clasei a II-a B, coordonat de inst. Rusu Toader. Momentul a constat în recitare de poezii şi interpretare de cântece patriotice, culminând cu o mare Horă a Unirii în care s-au prins elevi şi cadre didactice deopotrivă, precum şi părinţii care au asistat la eveniment.După momentul artistic, domnişoara prof. Danciu Măriuţa a prezentat semnificaţia şi importanţa acestei zile pentru fiecare cetăţean al României.
 În ultima parte a activităţii ne-am deplasat la troiţa din centrul comunei unde a fost depusă o coroană de flori. După depunerea coroanei de flori, toată lumea a rostit rugăciunea Tatăl nostru pentru cei care au luptat pentru unitatea patriei. 


2 comentarii: