miercuri, 24 martie 2010

ECO...ECO... Ecouri ECO...

Acestei activităţi i-a fost dedicat un articol în ziarul Monitorul de Suceava, prin amabilitatea domnului Sandrinio Neagu.

Le mulţumim celor de la Monitorul de Suceava pentru faptul că promovează astfel de acţiuni.

http://www.monitorulsv.ro/Local/2010-03-25/Aproape-o-tona-de-gunoi-adunata-de-elevii-scolii-Stroiesti

___________________________________________________



Încolonaţi, mergând spre locul aţiunii...


"Şeful" campaniei



Discutând probleme de mediu...


Uite aşa se adună sacii...


Elevii din ciclul primar, ca de fiecare dată, cei mai harnici...


A venit  primăvara...

            Miercuri, 24 martie 2010, 250 de elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII Stroieşti au participat la o acţiune de ecologizare a zonei adiacente Drumului European E 576 pe o porţiune de aproximativ 3 km. Elevii , echipaţi cu veste verzi, purtând în piept ecusoane verzi, au fost însoţiţi de 20 de cadre didactice. S-au colectat 50 saci de resturi menajere. Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii, ne-am bucurat de sprijinul lucrătorilor de poliţie ai Postului de Poliţie Stroieşti.

            Deoarece acţiunea s-a terminat în timp util, la îndemnul domnului primar Băiţan Ion şi cu sprijinul domnului viceprimar Senic Mihai, elevii s-au deplasat şi pe arterele principale ale satului, ecologizând şanţurile acestora, adunându-se 5 saci de resturi menajere.

             Având în vedere că suntem încă în perioada curăţeniei de primăvară, în zilele următoare, elevii vor participa la  acţiuni de plantare de puieţi şi plante, amenajarea grădinii şi a altor spaţii din împrejurimile şcolii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu