luni, 27 octombrie 2014

Dezbatere ”Fii vocea colegilor tăi” - Alegeri C.S.E. 2014

In ultima zi de campanie pentru alegerea Consiliului Școlar al Elevilor, la Școala Gimnazială Stroiești s-a organizat o dezbatere, la sugestia candidatului Barbaroș Adrian, din clasa a VIII-a B. Dezbaterea s-a realizat pe baza a câtorva întrebări adresate de moderatorul întâlnirii, consilier educativ prof.înv.primar Toader Rusu.

În urma dezbaterii s-au realizat următoarele profiluri ale candidaților:

Mărgineanu Maria Magdalena, elevă în clasa a VIII-a A, dorește să devină un ”liant între ideile elevilor și profesorilor”, consideră că trebuie de lucrat mult la atitudinea elevilor din școală iar profesorii să aibă o deschidere mai amplă spre elevi. Recomandă amenajarea unor aviziere la nivel de clasă, numirea unor consilieri de imagine la nivel de clasă, cu ajutorul cărora comunicarea ar fi facilă și eficientă.

Greluț Ana Georgeta, elevă în clasa a V-a B, consideră că președintele C.Ș.E. trebuie să fie ”mesagerul elevilor”, respectul să fie o prioritate în școală, iar profesorii să fie mai indulgenți cu elevii (în special cei care au probleme de învățare).

Barbaroș Adrian, elev în clasa a VIII-a B, vede în președintele C.Ș.E. un ”difuzor” de informații, elevii trebuie să lucreze foarte mult la comportament, profesorii să fie maleabili. Dorește organizarea unei activități lunare ”Ziua Profesorului”, prin care elevii să își poată arăta recunoștința față de dascălii lor. Recomandă consultarea unui psiholog în rezolvarea problemelor pe care le au unii elevi și chiar deschiderea unui cabinet de ”terapie școlară” la noi în unitate. Evocă, critic, situația din anul precedent, comparativ cu cea de anul acesta, când elevii nu mai au o clasă a lor, ci trebuie să se mute dintr-o sală de cursuri în alta. ”Anul trecut, gradul de curățenie la nivel de clase și școală era mai mare.”

Moroșan Daniel, elev în clasa a VIII-a B, vede în funcția de șef al C.Ș.E. ”responsabilitate” din toate punctele de vedere. Elevii trebuie să dea dovadă de mai mult bun simț, să se implice în mai multe activități școlare și extrașcolare. Profesorii ar trebui să insiste pe pregătirea elevilor capabili de performanță prin orele suplimentare.Insistă pe revenirea la forma de organizare de anul trecut, când elevii din fiecare clasă aveau o sală proprie.

Campania electorală s-a încheiat. Ne vedem la vot!!!







2 comentarii: