miercuri, 10 decembrie 2014

Hour of code 2014


De ce organizează Şcoala Stroieşti  Hour of Code?
În timp ce mulți dintre noi ştiu că este important ca elevii să înveţe cum să navigheze prin lumea saturată de tehnologie în zilele noastre, la fel de mulţi nu au experienţă în programare şi nu ştiu de unde să înceapă. Acest eveniment este o şansă pentru noi toţi pentru a vedea cum este cu adevărat informatica. Sperăm că va trezi interesul elevilor pentru a continua învăţarea. Conform cercetărilor efectuate,  copiii învață concepte de programare înainte ca ei să ştie cum să citească şi să scrie. De fapt, creierele lor sunt mai receptive la limbajul computerului la o vârstă fragedă, la fel ca și în cazul limbilor străine.

De ce este important acest lucru?
În China, fiecare elev dă examen la informatică pentru a absolvi liceul. Este timpul să prindem din urmă secolul 21. Ştim că indiferent ce fac elevii noştri atunci când cresc, indiferent dacă merg în medicină, afaceri, politică sau arte, trebuie să știe cum să construiască tehnologie, le va da încrederea şi know-how-ul pentru a reuşi.

"Hour of Code este proiectat să demitizeze programarea şi arată că informatica este ştiinţă accesibilă, oricine poate învăţa elementele de bază", a spus Hadi Partovi, fondator şi CEO al Code.org. "Anul trecut,(2013 n.r.) într-o săptămână, 15 milioane de elevi au încercat o oră de programare. Acum noi țintim spre 100 de milioane în întreaga lume pentru a demonstra că cererea pentru educație relevantă în informatica în secolul 21 traversează toate frontierele şi nu cunoaşte graniţe."

Ce înseamnă programul Hour of Code în lume? Iată mai jos o imagine revelatoare. Iar noi suntem parte din acest eveniment.
                                               
                                                                                  A consemnat, prof. Ovidiu Huțuleac




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu