miercuri, 18 februarie 2015

Model de reușită școlară

Secvențe londoneze

În data de 18 februarie 2015 la Școala Gimnazială Stroiești a avut loc Videoconferința ”Secvențe londoneze” cu tema ”Reușita școlară”. Activitatea este înscrisă în Calendarul Activităților desfășurate de Consiliul Școlar al Elevilor.Invitata de onoare al conferinței a fost Rotaru Diana Camelia, fostă elevă a școlii noastre, actualmente  studentă la Universitatea WESTMINSTER din Anglia.

Punctele esențiale ale discuției au atins:
- reușita școlară personală a invitatei
- influența sistemului educațional din România
- provocările sistemului universitar englez
- recomandări pentru elevii școlii noastre
- răspunsuri adresate la întrebările participanților


După terminarea conferinței doamna director prof. Maria Ciuc a trimis  o surpriză digitală invitatei:  ”Diploma de excelență”.
Elevii au continuat cu completarea chestionarului de evaluare a activității ”Vreau să cresc”.

Pentru a înțelege mai bine scopul acestui proiect vă invităm să parcurgeți argumentul activității.

Argument

          Vrei să fii student în străinătate? Sună provocator... Dincolo de starea onirică creată  doar de  gândul la această provocare, trebuie să aflăm  care sunt eforturile ce trebuie depuse pentru a atinge acest ideal.
         Ești student în străinătate? Sună mult prea provocator... Care sunt nevoile unui student din străinătate, ce sprijin poate găsi? Există prieteni? Sunt o mulțime de întrebări ce  își vor afla răspunsul doar  vorbind cu un student din străinătate.
         Cum ai ajuns student în străinătate?  Cum un om își poate construi visul, cărămidă cu cărămidă, de la fundație până la acoperiș? Ce motivație puternică trebuie să existe pentru ca un tânăr să accepte provocarea, de fapt propria-i provocare...
         Încercăm, cu ajutorul acestei videoconferințe, să îi apropiem pe elevii școlii noastre de ideea unui vis împlinit, prin prezentarea unui model, o fostă elevă a școlii, actualmente studentă la Universitatea Westminster din Anglia. Întrebările  ce își vor găsi răspunsul în cadrul acestei videoconferințe îi vor motiva pe elevi să aleagă, poate, același drum provocator, greu de parcurs, dar cu siguranță un drum al succesului.
         În zilele noastre ideea de ”model” este pervertită, se observă o depolarizare a valorilor, nu  mai există ALB sau NEGRU, și se încearcă crearea unei atmosfere cenușii care, încet-încet, omoară spiritul omului. Dorim ca prin acest proiect să creem o oază de inspirație pentru toți, copii și elevii, cadre didactice și pentru toți cei interesați.
         Totodată, prin acest proiect, reiterăm calitatea de ”intermediar” pe care trebuie să o aibă educatorul, în acest lanț trofic paideutic: școala, familia, societatea, lanț ce are ca misiune nobilă hrănirea principalei verigi ”ELEVUL”. 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu