vineri, 13 februarie 2015

V-Day 2015

Suntem într-o săptămână cu o încărcătură emoțională imensă. Încep să răsară, ici, colo, Flori rare. Copiii și generațiile viitoare trebuie să învețe să aibă grijă de aceste flori.

Floarea despre care vom vorbi este cea mai frumoasă dar și cea mai fragilă dintre florile rare ale oamenilor. Vom vorbi așadar despre Dragoste, floarea cu un infinit de petale, cu două frunze, dar cu o singură rădăcină. Lumea trebuie să înțeleagă că toate vor trece, dar dragostea nu va trece. Nu trebuia, așadar, să găsim și o sărbătoare a dragostei?

La noi a fost încetățenită Sărbătoarea Dragobetelui; în vest, Sărbătoarea Sfântului Valentin; Sărbătoarea lui Kamadeva, la indieni; Sărbătoarea Păsării Cufundar în China, etc., etc.

Să sărbătorim așadar, aducându-ne aminte de versurile cântecului:

Bucurați-vă, prieteni de prieteni și de frați
Bucurați-vă, de-un nume ce vi-i dat ca să-l purtați
Bucurați-vă, de-un cântec, de-un amurg cu flori de tei
Bucurați-vă, o viață de lumina dragostei...


În spiritul acestei sărbători, doamna prof. Marinela Burac, împreună cu elevi ai claselor a VI-a, a VII-a și a VIII-a, a realizat un moment dedicat Zilei de 14 februarie - Ziua Sfântului Valentin.
Nu au lipsit de la serbare Cupidon, Zâna Iubirica,  baloanele, poeziile, declarațiile de dragoste și  cântecele.

În completare, elevii clasei a doua, coordonați de prof.înv.primar Toader Rusu, au confecționat inimi gigantice, pe care le-au expediat colegilor lor, într-un interesant Drum al inimilor.

Felicitări tuturor!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu