sâmbătă, 25 aprilie 2015

Cercul pedagogic al responsabililor Comisiei de prevenire a violenței în mediul școlar

" Spuneți că e obositor să fii alături de copii. Aveți dreptate. Și adăugați: fiindcă trebuie să te cobori la nivelul lor, 
să te apleci, să te înclini, să te încovoiezi, să te faci mic. Aici însă greșiți. 
Nu asta te obosește cel mai mult, ci faptul că ești obligat să te ridici la înălțimea sentimentelor lor. 
Să te întinzi, să te alungești, să te ridici pe vârful picioarelor. Ca să nu-i rănești." Janusz Korczak

Vineri, 24 aprilie 2015, în sala de ședințe Iulius Mall Suceava s-a desfășurat Cercul Pedagogic al responsabililor Comisiei de prevenire a violenței în mediul școlar sub coordonarea doamnei inspector educație formală și nonformală prof. Tatiana Vîntur. Școala Gimnazială Stroiești a fost reprezentată de consilierul educativ prof.înv.primar Toader Rusu.
Pe ordinea de zi s-au aflat puncte de interes legate de adolescență și adolescenți: riscuri, oportunități, vulnerabilități; delicvența juvenilă, agresivitatea în spațiul școlar; exemple de bune practici, etc. Momentul cel mai interesant a fost atelierul de lucru. Construit pe modelul open-space atelierul a oferit posibilitatea celor 6 echipe să dezvolte o temă legată de violență. Grupa noastră a fost coordonată de doamna psiholog Doina Fântânariu de la Fundația ”Salvați Copiii” Suceava, iar ca subiect de lucru am avut ”Portretul adolescentului aflat în depresie, în anxietate și în tentativă de suicid”.

Activitatea a fost încununată de prezentarea Caietului metodic ”Barometrul reușitei școlare”- Vulnerabilitățile tinerilor, violența în mediul școlar. Totodată s-a popularizat proiectul inițiat de ISJ Suceava pentru prevenirea violenței în școală, proiect numit R.E.S.P.E.C.T.

”Dorim să predăm într-o școală normală, dorim să trăim într-o societate normală” a fost una dintre replicile de feed-back ale participanților, ”dar atâta vreme cât nu reacționăm  la tot ceea ce înseamnă violență, normalitatea va rămâne departe de noi”.

Articole complete despre activitățile desfășurate găsiți --->AICI<--- a="">  și --->AICI<--- a="">.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu