miercuri, 8 aprilie 2015

Din activitățile desfășurate în Școala Altfel 2014-2015

Elevii claselor V-VIII, coordonați de diriginți și profesori, au desfășurat în săptămâna 6-10 aprilie 2015 activități de cunoașterea a orizontului local și a municipiului Suceava în cadrul proiectului ”Vizită în orașul meu”. Au fost vizitate sediul ISU Suceava și atelierele fabricii de sticlă Suceava.
În cadrul proiectului ”Mâini dibace” elevii au confecționat produse hand-made pentru decorarea mesei de Paști.
”Să mâncăm sănătos” a constituit pentru majoritatea elevilor un mod de a-și etala talentul gastronomic.
Proiectele ”Voie bună în grădină” și ”Un mediu curat, o viață sănătoasă” s-au desfășurat în afara sălii de clasă, elevii plantând flori și copăcei, săpând și amenajând grădina școlii și realizând activități de ecologizare în curtea și împrejurimile școlii.















Luni, 6 aprilie 2015, elevii clasei a II-a și a IV-a B coordonați de prof. Rusu Lilioara Mariana și prof Rusu Toader s-au deplasat în municipiul Suceava în cadrul proiectului ”La bulivar, birjar, la bulivar!”. Au fost vizitate Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, Parcul Șipote, Cetatea de Scaun a Sucevei (exterior), Muzeului Satului Bucovinean, iar între vizite elevii au servit câte un Happy Meal la Mc Donalds.









Marți, 7 aprilie 2015, voluntari din cadrul organizației Salvați Copiii, filiala Suceava, au  ținut două sesiuni de informare cu elevii din ciclul gimnazial. Horvath Iustina de la Școala Gimnazială nr.10 Suceava, Olaru Bianca, de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, Dura Ruxandra și Loghin Ioana Loredana de la Colegiul Național Mihai Eminescu Suceava au prezentat în fața elevilor stroieșteni sesiunile de informare ”Și noi avem drepturi” și ”Siguranța pe internet”








Marți, 7 aprilie 2015, elevii clasei a II-a au desfășurat activități liber alese: jocuri cu mere, fotbal de cameră, etc. Miercuri, 8 aprilie 2015, s-au desfășurat activități de ecologizare în curtea și împrejurul școlii, de plantarea a unor copăcei și curățenie în sala de clasă . Totodată, părinții au participat împreună cu elevii la o activitate numită ”Părinții, altfel”. Ziua s-a încheiat cu vizitarea instituțiilor principale din localitate.


































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu