duminică, 10 mai 2015

Campania Globală pentru Educație 2015

În săptămâna 4-8 mai 2015 la Școala Gimnazială Stroiești s-au desfășurat activități în cadrul Campaniei Globale pentru Educație. La activități au participat 50 de elevi din ciclul primar și gimnazial.
Elevii din ciclul primar au descoperit riscurile educaționale prin jocul ”Șerpi și scări”, joc pus la dispoziție de  Organizația ”Salvați Copiii”, au realizat o machetă educațională și au descoperit poveștile unor copii privați de dreptul la educație. Elevii din gimnaziu au fost promotorii unei petiții intitulate după titlul campaniei ”Votăm pentru educație”, petiție transmisă direcțiunii și primăriei.
Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de organizaţii neguvernamentale, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume iar, începând cu anul 2001, este coordonat în România de Organizaţia Salvaţi Copiii şi beneficiază de sprijinul unor importanţi parteneri – Ministerul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice, Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională „Step by Step”, Asociaţia OvidiuRo, World Vision România, Roma Education Fund Romania, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi. Activităţile din acest an beneficiază de sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin intermediul proiectului „Trimiteţi-mi prietenul la şcoală !”.
Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de organizaţii neguvernamentale, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume iar, începând cu anul 2001, este coordonat în România de Organizaţia „Salvaţi Copiii”.
Ediția 2015 este dedicată unei analize din perspectiva dreptului la educație ca prioritate a agendei internaționale. Pe de o parte – având în vedere că anul acesta este termenul limită pentru Obiectivele Educației pentru Toți și Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului – campania va avea o componentă dedicată analizei progreselor realizate în ultimii 15 ani în direcția accesului universal la educație, punându-se în evidență și neîmplinirile (grupurile vulnerabile de copii pentru care frecventarea școlii rămâne un vis).
Pe de altă parte, sub sloganul „Votăm pentru educație!”, ediția din acest an a Campaniei își propune să sensibilizeze comunitatea internațională în vederea reafirmării accesului universal la educație ca prioritate a agendei de dezvoltare pentru următorii 15 ani.

A consemnat,
ec. Mirela Crainiciuc





Prezentarea petiției  către domnul primar Senic Mihai



Prezentarea petiției  către doamna director Ciuc Maria


Petițiile semnate 






Joc Șerpi și scări



Materiale informative



Semnarea petiției de către elevi





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu