joi, 7 mai 2015

Zi istorică la Școala Gimnazială Stroiești

Ziua de miercuri - 6 mai 2015 a constituit pentru Școala Gimnazială Stroiești un motiv de mândrie. În urma desfășurării inspecțiilor și a susținerii lucrărilor de specialitate,  două cadre profesorale  au obținut gradul didactic I.

În învățământ, cadrele didactice pot susține examene pentru obținerea definitivării și a gradului didactic II. Pentru obținerea gradului didactic I sunt necesare susținerea mai multor inspecții, urmate de o lucrare de specialitate tip cercetare. Gradul didactic I este corolarul activității didactice a profesorului. El reprezintă cununa eforturilor cumulate de-a lungul mai multor ani de studiu, pentru ca profesorul să obțină perfecționare maximă. Gradul didactic I este condiționat de obținerea gradului didactic II, iar gradul didactic II este condiționat de obținerea definitivării în învățământ. Așadar, aceste trepte de evoluție în cariera didactică sunt reprezentative pentru o școală ce are cadre didactice capabile de performanță.

Ne-au dat motive de mândrie doamna învățătoare Pitic Rozuca ce a susținut lucrarea Portofoliul-metodă alternativă de evaluare în procesul de învățământ și domnul profesor Sofian Alexandru care a susținut lucrarea Dezvoltarea calității motrice viteză la clasele I-IV prin metode și mijloace specifice atletismului.

Membrii ambelor comisii, profesori de la Universitatea Ștefan cel Mare și profesori metodiști de la alte școli din județ au apreciat calitatea lucrărilor prezentate, profesionalismul cadrelor didactice și organizarea exemplară a școlii.

Felicitări tuturor!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu