miercuri, 5 octombrie 2016

Ziua Mondială a Educației - 5 Octombrie 2016

În anul 1966, pe data de 5 octombrie, în cadrul Conferinței Internaționale UNESCO desfășurate la Paris, se punea problema statutului cadrului didactic. Se împlinesc 50 de ani de la acceptarea realității că toate cadrele didactice sunt un ”indicator normativ al sănătății sociale”. Contextul global în care este ancorată această sărbătoare arată interesul pentru a promova imaginea dascălilor în perspectivă internațională.
Avem, așadar, nevoie de o Zi a Educației, zi în care să ne amintim de scopul și principiile educației, zi în care să practicăm la un alt nivel educația, să ne revelăm în alte moduri elevilor și să ne redescoperim misiunea - cea de ”ziditor de suflete”.

Pornind de la aceste considerații și având ca motto general dictonul platonian ”Educația este cel mai frumos dar pe care-l poate dobândi omul” la Școală Gimnazială Stroiești s-au desfășurat activități specifice dedicate deosebitului moment numit ”Ziua Mondială a Educației”.

Programul activităților a fost următorul:

08:00-10:00
Activități desfășurate la nivel de clasă
Excelența sa, Educatorul
Lumina Educației
Kara-vana Educației – Concurs de karaoke
10:00-12:00
Handbalul – terapie prin mișcare
Campionat la nivel de școală
Meciul demonstrativ al profesorilor
Liga Elevilor
Dintre activitățile desfășurate la nivel de clasă:


Ancorarea totemului ”Educația-Lumina Lumii”


Reprezentări simbolice ale educației


Concurs de karaoke


Domnul profesor Florin Daniel Ruști, organizatorul Campionatului de Handbal la nivel de școală a declarat: ” De ziua educației - 5 octombrie, handbalul a devenit prioritar la Școală Gimnazială Stroiești. Astfel, după meciul demonstrativ dintre cadrele didactice ale școlii și foști elevi (actualmente în clasa a IX-a și a X-a), s-a desfășurat campionatul de handbal al școlii - Liga Elevilor. Dupa desfășurarea partidelor câștigătorii au fost:
- clasele V-VI - clasa a VI-a A. 
- clasele VII-VII7 - clasa a VII-a, după loviturile de la 7 m .
Felicitări elevilor participanți, cadrelor didactice, conducerii școlii pentru susținere, primăriei pentru locație și magazinului MoroCristiano pentru sponsorizare.”Câștigătorii, între diplome și medaliiImagini din timpul meciului demonstrativUn selfie de final
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu