joi, 12 septembrie 2019

Totdeauna lucrul tău să îl începi cu ... un gând bun!

Cu siguranţă, cele peste 500 de persoane, însumând elevi, părinţi şi profesori, adunate în curtea şcolii, au pornit spre școală, fiecare, în dimineaţa zilei de 9 septembrie 2019, cu un gând bun.
Fără de îndoială, și buchetul cu cele mai alese flori, și firul ușor veștejit, au surprins cu aceleași sentimente și emoții, respectul și recunoștința față de cadrele didactice.
Există convingerea fermă că fiecare dintre noi, cei prezenți la deschiderea festivă a anului școlar 2019-2020, a retrăit anii copilăriei, simțind ca aievea mâna strânsă pe un spin de trandafir, ghiozdanul prea incomod poate, brațul protector și tremurător, deopotrivă, al mamei ce își încredințează copilul altei mame, Mama Școală.
Treziți de picurii reci ai aghiazmei și mirosul sfânt de busuioc, am găsit în ochii copiilor de lângă noi puterea unui nou început, o sevă ce hrănește constant inima și conștiința fiecărui profesor, o incantație ce face ca Septembrie să ne aducă iarăși la casa noastră cea mai dragă, școala.


Luni, 9 septembrie 2019, în curtea Școlii Gimnaziale Stroiești, începând cu orele 09:00, a avut loc festivitatea de deschidere a anului școlar.
Au participat oficialitățile locale, domnul primar Mihai Senic și domnul viceprimar Alexandru Tocari. Cu un mesaj din partea Poliției Române, a fost prezentă agent Ciuhan Ramona. Slujba de Tedeum a fost săvârșită de preotul paroh Druță Ioan.

La Școala Primară ”Ilie Grămadă” Zaharești, deschiderea festivă a avut loc începând cu orele 10:00. Au participat doamna director Ciuc Maria, domnul primar Mihai Senic și domnul viceprimar Alexandru Tocari, iar doamna agent Ciuhan Ramona a rostit un cuvânt din partea Poliției Române. Slujba de Tedeum a fost săvârșită de preotul paroh Grădinaru Florin.


Slujba de Tedeum - Școala Gimnazială Stroiești


Slujba de Tedeum - Școala Primară ”Ilie Grămadă” Zaharești





Primul clopoțel al anului școlar 2019-2020




Intrarea elevilor de clasă pregătitoare




Cuvânt din partea Poliției Române







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu