vineri, 17 ianuarie 2020

Eminescu... cultură... națiune...

15 ianuarie, zi însemnată în calendarul românesc...
Ziua nașterii Poetului Național Mihai Eminescu, Ziua Culturii Naționale...

Pentru că se vorbește prea mult și în termeni iluștri despre un asemenea eveniment, cuvintele noastre sunt prea sărace pentru a descrie frumusețea unei zile, celebrată la unison, pe teritoriul întregii țări și peste hotare.
Eminescu devine pentru a CLXX-a oară un motiv de mândrie, de identitate, de comuniune.

Școala Gimnazială Stroiești a organizat cu prilejul primei sărbători laice din acest an școlar activități dedicate memoriei poetului Mihai Eminescu, concursuri de cultură eminesciană, recitări de poezie îmbinate cu acorduri de chitară.

Doamna profesor Laura Rîpan a coordonat la nivelul mai multor clase gimnaziale Concursul ”Dor de Eminescu”. Participanții s-au întrecut în probele propuse și au primit diplome meritorii.

Catedra de Limbă și comunicare, prin doamnele prof. Maria Holotă și Laura Rîpan, a organizat un moment artistic închinat Poetului Național.

Nici cei mici nu s-au lăsat mai prejos. Clasa a II-a de la Școala Gimnazială Stroiești și clasa P/a III-a simultan de la Școala Primară ”Ilie Grămadă” Zaharești au desfășurat, sub coordonarea doamnei înv. Rusu Lilioara Mariana, un concurs de recitare din opera eminesciană și o expoziție de desene.

De asemenea, doamnele prof. Foca Brînduşa şi prof. Muscă Gabriela au realizat activități în cadrul Proiectului ”Mihai Eminescu - Poetul Nepereche, confecționând lucrări vizuale inspirate din lirica eminesciană.


Felicitări tuturor!





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu