sâmbătă, 21 martie 2020

Ogorul cu îngeri

În acest timp de distanțare socială să ne apropiem sufletește de cei ce se află în linia întâi a războiului provocat de Pandemia COVID-19.

Începând cu lucrătorii Poliției de Frontieră,  și continuând cu Poliția Națională și Poliția Locală,  pompierii SMURD, jandarmii, șoferii de pe ambulanță, asistentele și doctorii ambulanțieri, întreg personalul din UPU, medici, asistente, infirmieri, personalul de la curățenie,  rezidenții,  studenții voluntari și alte categorii de voluntari, toți aceștia își riscă,  potrivit meseriei,  sănătatea lor și a familiei.

A rămâne indiferenți la efortul supraomenesc pe care aceștia îl depun în caz de solicitare maximă a serviciilor medicale sau civile, înseamnă a le nega aureola devotamentului față de profesia aleasă.

Ei sunt îngerii noștri, îngeri păzitorii ce îmbracă haină cerească, găsesc curaj și speranță, oferă sprijin și îmbărbătatare,  vindecă sufletește și trupește.

Inspirați de acest puseu emoțional internațional, elevii clasei pregătitoare/a III-a simultan de la Școala Primară "Ilie Grămadă" Zaharești, sub coordonarea domnului înv. Rusu Toader, au participat la Campania "Ogorul cu îngeri". Cu ajutorul părinților și membrilor familiei, elevii au realizat afișe cu îngerii acestor momente: un medic, o asistentă,  un pompier,  un polițist, un jandarm, Au lipit aceste afișe la geam, rugându-se îngerilor cerești să protejeze pe toată lumea.

"Nu se știe cine dă  și cine primește!" (Leon Bloy/Constantin Noica)















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu