vineri, 15 mai 2020

ȘCOALA ALTFEL DE ACASĂ


„În fiecare an şcolar este planificată o săptămână care este dedicată activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare. Scopul programului este implicarea tuturor preşcolarilor/elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale preşcolarilor/elevilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul naţional, şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale”.
Astfel, programul „Şcoala altfel” se desfăşoară în conformitate cu un orar special, programul activităților fiind elaborat şi organizat de fiecare unitate de învățământ şi include toţi copiii preşcolari/elevii şi toate cadrele didactice. Proiectul de anul acesta,  propus de Grădinița cu Program Normal Stroiești chiar este „altfel”.
Părinții au reacționat foarte bine când au fost abordați cu eleganță și diplomație, sub formă de propunere, fără a fi ceva obligatoriu. Așa că au participat și părinții refractari, și cei mai puțin pregătiți, cei prea pregătiți sau care le știu pe toate, cei permanent nemulțumiți, cât și cei care suprasolicită sau își supun copiii unui proces de învățare nefiresc vârstei preșcolare.
Programul a cuprins activități diferite care să răspundă intereselor  și preocupărilor diverse ale copiilor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii.
       Luni, copiii au semănat semințe și plantat răsaduri alături de părinți. Au udat florile și răsadurile.
Marți, au făcut salată de legume sau de fructe alături de părinți și frați.
Miercuri a fost cea mai fericită zi, o zi de joacă. Copiii s-au jucat alături de părinți diferite jocuri propuse de educatoare.
Joi,  au făcut o călătorie în lumea poveștilor. Și mari și mici au pășit în lumea poveștilor trăind alături de eroii imaginari.
Vineri, a încheiat „Săptămâna altfel” cu jocuri în curtea casei cu bicicleta, trotineta, rolele, trambulina pentru copii.
Preșcolarii de la grupa mică „Voinicii” au fost încântați de aceste activități.  Părinţii au adus mulţumiri educatoarei pentru organizarea activităţii şi şi-au manifestat dorinţa de a continua proiectul în vacanţa mare şi în anii şcolari următori.

A consemnat,
Prof. înv. preșcolar
Bădeliță Ștefania-Rita




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu