vineri, 15 mai 2020

Stăm acasă, facem ”Școala Altfel” mai frumoasă...

Există în viață ferestre de libertate. ”Școala Altfel” este și a fost pentru noi anul acesta o astfel de fereastră.

De ce fereastră și nu ușă (pentru că știm că nu intrăm pe fereastră)? Fereastra o deschidem din interior, suntem protejați, decizia de a o deschide ne aparține, chiar dacă altcineva, cândva, a construit-o.

Lumina poate pătrunde prin această fereastră, chiar dacă alegem să nu o deschidem. Însă pentru un efect maxim trebuie să facem în așa fel încât înăuntru să poată intra și aerul curat, proaspăt.

Școala Altfel reprezintă o șansă de a experimenta diferite lucruri pe care nu le putem face (deși, nu ne împiedică nimeni) în restul anului . Unul din aceste lucruri, care pot fi experimentate (metode,strategii, interpretarea rezultatelor etc.) este și interesul elevilor.

Școala Altfel este pentru majoritatea elevilor și  profesorilor o săptămână în care, în cel mai fericit timp, se produce învățarea informativă. Anul acesta am avut libertatea ”Școlii Altfel” de acasăpentru ca să o facem și mai frumoasă...

Am putut experimenta tot ceea ce spunem că nu putem experimenta în restul timpului. Am lăsat copiii să-și descopere sinele, latura frumoasă, de persoană curioasă, iubitoare de carte, de frumos, pasionată de învățare, creativă, deschisă spre nou, empatică. Am cunoscut, astfel, laturi ascunse ale sufletului lor de copil, lăsate, nemanifestate, pentru că există prea multe frici, constrângeri, mize. 

Au fost rupți de tot ceea ce a făcut obiectul criticilor și plângerilor despre sistem... Să fie liberi și fericiți...

                    Prof.înv.primar FOCA BRÎNDUȘA

 An școlar 2019- 2020 

(4-8 mai )

Școala Primară ”Ilie Grămadă” Zaharești




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu