joi, 11 iunie 2020

Dumitru G. Muntean, encicloped al Bucovinei - supinatorul performanței stroieștene

Domnul Dumitru G. Muntean s-a născut la 22 aprilie 1948, în localitatea Stroiești, județul Suceava, din părinții George și Aurelia (născută Bodnari). A urmat cursurile Liceului ”Ștefan cel Mare” din Suceava pe care le-a absolvit în 1968. În 1972, a obținut  licența în Contabilitate la Facultatea de Științe Economice din Iași. A lucrat ca economist la diverse întreprinderi de stat și instituții publice. Din anul 2012 este pensionat.

Din mărturisirile domniei sale aflăm că este pasionat de numismatică, filatelie și bibliofilie. Și-a descoperit înclinația spre publicistică încă din tinerețe, de când a început să lucreze la monografia satului natal.

De numele său se leagă volume și cărți editate ca ”Monografia satului Stroiești de la obârșia Șomuzului”, ediția 2003 și 2015, ”Amalgame”, ediția 2011, ”Memorii sau de la comunism la globalizare”, ediția 2015, ”Eseuri - Din istoria scrisului românesc”, ediția 2019 și ”Poeziile unei regine”, ediția 2020.

Începând cu anul 2011, domnul Dumitru G. Muntean a instituit un premiu (însoțit de un stimulent financiar) închinat ctitorului de școală Dr. Nicu, cavaler de Popovici. Premiul este oferit șefului de promoție de la Școala noastră. 

În ultima vreme, din veniturile sale modeste, domnia sa oferă primilor trei absolvenți de clasa a VIII-a, în ordinea descrescătoare a mediilor școlare, premii și stimulente în bani.

În acest an școlar, Dumitru G. Muntean și-a arătat susținerea pentru următoarele eleve:

  1. STAVOVEI TEODORA-SABINA, clasa a VIII-a B, media 9.97 - Premiul Special I ”Dr. Nicu - cav. de Popovici-Niculiță, ctitor de școală” și un stimulent de 500 de lei
  2. FĂRTĂIȘ NICOLETA, clasa a VIII-a A, media 9.94 - Premiul Special II ”Dr. Nicu - cav. de Popovici-Niculiță, ctitor de școală” și un stimulent de 300 de lei
  3. BODNARIU RALUCA-ALEXANDRA, clasa a VIII-a B, media 9.88 - Premiul Special III ”Dr. Nicu - cav. de Popovici-Niculiță, ctitor de școală” și un stimulent de 200 de lei

Felicităm din nou această deosebită inițiativă. Îl asigurăm pe domnul Dumitru G. Muntean de tot respectul și întreaga recunoștință a comunității noastre școlare.

Felicitări elevelor pentru mediile muncite și răsplătite!
Mult succes la examene!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu