joi, 18 iunie 2020

Speranțe viitoare pentru comunitatea noastră...

Școala, Familia și Comunitatea sunt verigi cheie ale procesului educațional, de aceea, în binemeritată și egală măsură toți cei trei vectori sunt parteneri în educație

Școala, potrivit misiunii și viziunii sale, pregătește elevii conform unor demersuri didactice, promovând egalitatea de șanse și asumându-și calitatea de lider în comunitatea locală.

Familia vede în fiecare copil un vis, o țintă neatinsă din rațiuni socio-economice. Mama simte în copil bătaia zburdalnică a inimii și încurajează progresul din prisma emoțiilor. Tatăl, cuprinzându-și odorul, seara pe prispă, îl altoiește cu cuvântul. Fiecare familie își dorește ca pruncul să ajungă departe, dar să fie în același timp aproape, ca să vadă că îi este bine.

Comunitatea, actorul acesta nevăzut în viața fiecăruia dintre noi pe care îl întâlnim sub chipul unui vecin șugubăț, în rasa neagră o părintelui de la biserică sau sub sfatul unui reprezentant de instituție locală, este cel mai de preț lucru din viața post-academică a unei persoane.

Ne naștem ca să creștem, creștem ca să învățăm, învățăm pentru a putea munci, muncim pentru a fi parte a întregului mecanism social, parte a comunității.

În acest spirit, al continuității comunității noastre, încă de la început de mandat, domnul primar Mihai Senic oferă cu ocazia absolvirii ciclului gimnazial, tuturor elevilor absolvenți, Diploma ”VIITOARE SPERANȚE ALE COMUNEI STROIEȘTI”, arătând prin aceasta importanța fiecărui individ, încă din precocitatea lui, la stabilitatea comunității. De asemenea, domnul primar Mihai Senic consideră că această diplomă este o întărire a temeliei prezentului, care de fapt semnifică pregătirea viitorului. 

Și în acest an, la sfârșit de promoție, ținând cont de dispozițiile privind combaterea infectării cu COVID-19, domnul primar a profitat de prezența elevilor la școală cu ocazia Evaluării Naționale, iar la ieșirea din săli aceștia au fost surprinși de oferirea acestei modice răsplătiri.

”Am dorit ca  diplomele să fie în primul rând o mângâiere pentru toți acești elevi care nu au avut parte de bucuria unui curs festiv sau banchet. Arătăm prin aceste diplome, atât eu în nume personal, cât și Consiliul Local, că ne punem încrederea în forța viitorului. Absolvenții de azi, chiar în condiții mai neprietenoase, au reușit să se adune și să răspundă unei cerințe destul de exigente: evaluarea națională cu subiect ales pe țară. Absolvenții de azi au arătat că pot fi cetățenii de mâine. Le urăm mult succes la evaluarea lucrărilor! Baftă la admitere!”(Primarul Comunei Stroiești, Mihai Senic)























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu