joi, 18 martie 2021

La francophonie - cet humanisme integral qui se tisse autour de la terre...

”La francophonie, c'est cet humanisme intégral qui se tisse autour de la terre, cette symbiose des énergies dormantes de tous les continents, de toutes les races, qui se réveillent à leur chaleur complémentaire.”

Léopold Sédar Senghor


Ziua Francofoniei se sărbătorește anual pe 20 martie. Cadrele didactice ale Catedrei de Limbă și Comunicare de la Școala Gimnazială Stroiești, doamna prof. Ignat Carmen (clasele din învățământul primar), doamna prof. Andreica Ioana (clasa a VI-a A, clasa a VII-a A/B), doamna prof. Burac Marinela (clasa a V-a, clasa a VI-a B) și doamna prof. director Ciuc Maria (clasa a VIII-a) au propus spre desfășurarea diverse activități:

- realizare de mărțișoare care să îmbine elemente din ambele spatii (român și francofon), martie fiind o lună specială și în România și în lumea francofonă - ”Mars, le mois de la francophonie et/și luna mărțișorului”.

- concurs la nivel de clasă, intitulat - ”Dis-moi dix mots !”

 - vizionare de filme în cadrul activității  ”Cinéma à l'école”

 - Francofonia în România ”Oh, la, la!” - parada tricourilor francofone - activitate desfășurată în cadrul Parteneriatului încheiat cu Școala Gimnazială Udești - prof. Daniela Bădăluță și Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni prof. Adriana Duceac

- expoziție de desene și concursuri tematice: La Francophonie, lien d’amitié entre la France et la Roumanie


FELICITĂRI TUTUROR! 





























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu