vineri, 19 noiembrie 2021

19 zile de activism, ediția 2021

Și în acest an școlar, la inițiativa doamnei prof.înv.primar Bondar Adriana - coordonator local, Școala Gimnazială Stroiești a fost înscrisă în Campania ”19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”

Proiectul ”19 zile de activism” este organizat de către FICE România (Federația Internațională a Comunităților Educative”  și își propune să sprijine ”apariția unei culturi globale pentru prevenirea violenței și abuzului împotriva tinerilor”, precum și ”realizarea obiectivelor relevante de dezvoltare durabilă - Agenda 2030”. 

Școala noastră a fost înscrisă pentru un  număr de șase posibile activități:

02.XI - Prevenirea violenței și abuzului sexual asupra copiilor, tema principală a anului 2021

03.XI - Prevenirea agresiunii

04.XI - Prevenirea neglijării

05.XI - Prevenirea muncii copiilor

10.XI - Prevenirea traficului de copii

18.XI - Prevenirea răpirii

Doamna prof.înv.preșcolar Bădeliță Ștefania a propus copiilor din grupa mare o activitate dedicată prevenirii violenței asupra copiilor, cu tematica ”Stop bullying!”. Doamna prof. Rusu Lilioara Mariana a organizat împreună cu elevii clasei a IV-a o expoziție on-line de desene având ca subiect principal prevenirea agresiunii și violențelor. Doamna prof. Sabin Cristina, alături de elevii clasei a VII-a, s-a concentrat în mod deosebit pe prevenirea traficului de copii și a răpirii, organizând un portofoliu on-line de afișe și desene cu titlul ”Prevenirea răpirii copiilor”

Doamna prof.înv.preşcolar George Loredana a desfăşurat cu preșcolarii grupei mijlocii de la GPN Stroiești activitatea fizică ”Spunem nu violenței - Alegem prietenia”. Doamna prof.înv.primar Bondar Adriana a propus elevilor clasei activitatea interactivă on-line ”Drepturile și îndatoririle copiilor”

Au contribuit la buna desfăşurare a activităţilor şi preşcolarii grupei mici de la GPN Stroieşti coordonaţi de doamna prof.înv.preşcolar Iurcu Gabriela. Elevii clasei a II-a, sub supravegherea on-line a doamnei prof.înv.primar Pșebilschi Cornelia, au realizat desene cu tema ”Stop violență!”. Tot cu o expoziție de desene on-line au participat la această campanie elevii clasei a VIII-a A, coordonați de prof. Ruști Florin Daniel și elevii clasei a V-a A, coordonați de prof. Rîpan Adriana Laura.

Elevii clasei a VI-a, sub coordonarea doamnei diriginte prof. Burac Marinela, au completat portofoliul on-line de afișe cu diverse scenete din categoria ”Așa DA! Așa NU!”

La Școala Primară Zaharești, elevii clasei pregătitoare și elevii clasei a II-a au fost inițiați de către domnul prof.înv.primar Rusu Toader în lumea persoanelor și a locurilor de încredere, în activitatea on-line ”Stop răpirii copiilor!”

Felicitări și aprecieri deosebite tuturor participanților!

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu