sâmbătă, 6 noiembrie 2021

Back to school - 08.11.2021

Ca urmare a aplicării prevederilor Ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății  nr. 5558/2389 din 5 noiembrie 2021 și ținând cont de decizia Consiliului de Administrație al unității,  începând cu data de 08.11.2021, la Școala Gimnazială Stroiești  și structurile arondate, cursurile se vor desfășura în regim online,  sincron și asincron, în funcție de specificul activităților. 

Rugăm elevii, părinții și aparținătorii să aibă în vedere următoarele aspecte:

1. Verificați grupurile de discuții (Facebook, Whatapp etc.) pentru a fi la curent cu noutățile transmise de educatori, învățători și diriginți.

2. Verificați conturile de accesare a platformei Google Classroom și transmiteți situațiile unde apar diverse probleme. 

3. Activitățile on-line sincron (cu interacțiune cadru didactic - elev) sunt cu durată specifică pentru fiecare nivel de învățământ (20 de minute pentru clasa pregătitoare, 25 de minute la clasele I-II, 30 de minute la clasele III-IV, 40 de minute pentru gimnaziu). Acestea sunt completate de activități on-line asincron (elevul lucrează singur, respectând indicațiile primite). În cazul nivelului preșcolar, recomandarea este ca activitățile să se desfășoare în sistem asincron, evitând pe cât posibil interacțiunea preșcolarilor cu dispozitivele electronice. 

4. Rigorile unei ore de curs sunt respectate și în mediul on-line: sunt interzise înregistrările din timpul activităților și transmiterea acestora în rețea; intimitatea elevului/preșcolarului este esențială, dar se recomandă pornirea camerei în regim audio-video; absențele se înregistrează, iar activitățile vor fi evaluate și notate.

Apelăm la seriozitate, implicare și înțelegere! 

MULT SUCCES!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu