luni, 14 februarie 2022

”Citește-mi 100 de povești”

Școala Gimnazială Stroiești a participat la Proiectul Național  ”Citește-mi 100 de povești” în perioada septembrie – decembrie 2021.

În proiect au fost înscrise:

1.Grădinița cu Program Normal Stroiești – 3 grupe de preșcolari, îndrumate de prof. Iurcu Gabriela-Elenaprof. George Loredana și prof. Bădeliță Ștefania-Rita.

2.Grădinița cu Program Normal Zaharești – 1 grupă de preșcolari, îndrumată de prof. Muscă Gabriela.

Activitățile incluse în acest proiect s-au desfășurat conform Planului de Lectură de pe platforma pusă la dispoziție de către Asociația OvidiuRo,  realizat de coordonatorul de proiectBădeliță Ștefania-Rita,  cel puțin una pe săptămână și a conținut, printre altele:

- Organizarea insulelor de lectură în holurile și în grupele grădinițelor (acolo unde spațiul a permis);

- Desfășurarea rutinelor de lectură, la care au participat invitați ce au citit copiilor o poveste (directorul unității școlare, profesori, elevi de gimnaziu, personalul din grădiniță);

- Organizarea și desfășurarea Momentului poveștilor în fiecare grupă de preșcolari, zilnic, conform planificărilor consemnate în Caietul educatoarei;

- Organizarea de sesiuni de lectură cu voce tare acasă, unde copiilor le-au fost citite povești de către părinți, frați mai mari, rude, prieteni.

Ne-am implicat în acest proiect împreună cu d-na director Maria Ciuc,  deoarece cu ajutorul cărților îi învățăm pe copii să iubească poveștile, să descopere lumea minunată care li se dezvăluie. Prin acest proiect am reușit  să stimulăm interesul pentru lectură  în rândul copiilor atât în  cele două grădinițe cât și în familie!

Fiind convinse de  binefacerile  lecturii la vârsta preșcolară, Școala Gimnazială Stroiești a îndeplinit condițiile pentru Grădiniță Bibliotecă.

A consemnat, 

Coordonator de proiect, prof. Bădeliță Ștefania-Rita











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu