marți, 1 februarie 2022

Săptămâna Județeană a Nonviolenței în mediul școlar, 25 - 31 ianuarie 2022

În perioada 25 - 31 ianuarie 2022 s-a desfășurat Săptămâna Județeană a Nonviolenței în mediul școlar – Campania R.E.S.P.E.C.T. Săptămâna a inclus Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli – 30 ianuarie 2022.


Campania R.E.S.P.E.C.T. a fost inițiată în 2015, de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava, coordonator inspector școlar prof. Tatiana Vîntur, și reprezintă valorizarea rezultatelor proiectului strategic „Medierea conflictelor în mediul educațional, social și cultural”.

Campania RESPECT are scopul de a preveni agresivitatea și violența în mediul școlar prin exersarea comportamentelor și atitudinilor civilizate, în mediul școlar și în afara acestuia, astfel încât copiii/elevii să se manifeste cu responsabilitate, să fie capabili să-și gestioneze emoțiile, în deplină siguranță, printr-o atitudine tolerantă, preventivă, comunicând activ, asertiv și nonviolent.

Componentele campaniei sunt: 
Responsabilitate
Educație
Siguranță
Prevenție
Emoție
Comunicare
Toleranță


 Activitățile campaniei de prevenire a violenței în mediul școlar au avut în acest an motto-ul: ”Fii bun ori de câte ori este posibil. Întotdeauna este posibil!” (Dalai Lama)


La Școala Gimnazială Stroiești s-au desfășurat activități la care au participat peste 60 de copii (elevi din ciclul primar și preșcolari) coordonați de 5 cadre didactice. Mesajele promovate cu ocazia acestei acțiuni au fost: ”Stai calm și îmbrățișează pe cineva!”, ”Oferă o floare, nu o palmă!”, ”Sprijină, nu intimida!”Au fost realizate expoziții de desene, colaje și decupaje, dramatizări. În preambulul, s-au desfășurat activități de vizionare și audiere a unor materiale sugestive.

Educaţia este un vaccin contra violenţei.
(Edward James Olmos)









































 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu