joi, 9 iunie 2022

Când sfârșitul unei perioade solicitante este începutul unei vacanțe de vis...

Școala își numără anii într-un mod original. Timpul petrecut în școală este în afara timpului logic. Studiul începe toamna  când,  după spusele învățăturii populare, "se numără bobocii" și se încheie cu luna pe care Lucian Blaga o înveșnicește în patru cuvinte:"Iunie este/Verde poveste"

Profesorul și elevul percep timpul petrecut ca  unul extrem de solicitant. Dar, indiferent de provocările unui an școlar, la "însfârșit" de poveste didactică, atât elevul, și cu atât mai mult profesorul, simt tristețea  profundă, pe care banca, holul, clădirile rămase stinghere le experimentează în afara timpului didactic.

Și așa, Dumnezeu a creat vacanțele. Pentru ca singurătatea să se transforme în poveste, munca să se regăsească în odihnă pasivă, iar activitățile didactice să se înnoiască în activităţi de timp liber.

Dragi elevi, stimați părinți și aparținători, distinse cadre didactice, fiți promotorii unor activități de timp liber care să conducă la o vacanță de vis. Transformați rutina odihnei în provocări de vacanță. Accelerați pe autobanda verde a timpului liber, pentru ca în toamnă să avem suficienți boboci de numărat.

La sfârșit de an școlar solicitant, la începutul unei vacanțe de poveste, mulțumim tuturor!






























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu