vineri, 10 iunie 2022

Gaudeamus igitur - Să ne bucurăm, așadar...

Imnul academic "Gaudeamus igitur", ascultat cu precădere la finalul cursurilor universitare, stabilește poziția de pe care ar trebui să vedem orice sfârșit, inclusiv sfârșitul de an școlar.

Traducerea acestui vers "Să ne bucurăm, așadar..." realizează o conexiune extrem de interesantă între finalitate și succes, între competențe și competitivitate.

Așadar, cei ce au promovat și cei ce nu au promovat; cei ce au primit distincții și premii și cei ce nu au primit; cei cu gând bun și cei cu gânduri alterate; elevi și profesori,  preșcolari și părinți,  bunici și întreaga comunitate,  SĂ NE BUCURĂM!

Elevii din învățământul primar și grădinarii de la Școala Gimnazială Stroiești și Școala Primară Zaharești au simțit,  în marea lor inocență, bucuria finală a anului școlar prin serbări tematice, petreceri și festivități școlare specifice.

Părinții și bunicii au retrăit bucuria unei Serbări a Abecedarului, au gustat din tortul dulce al copilăriei și au re-experimentat jocul cu baloane.

Profesorii, ca de obicei,  au fost extrem de solicitați. Pentru ei, un proiect de serbare necesită reale competențe de organizare, creativitate și expresie culturală. În modestia lor, nu au așteptat nimic...

Poate un pix, cu o altfel de cerneală, cu care să semneze în condica vieții academice încă un capitol încheiat cu bine.

Să ne bucurăm, așadar!


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu