sâmbătă, 22 aprilie 2023

George Mandicescu - angrenajul unui vis

 "...dacă tinerii îi fac pe bătrâni să viseze, vă asigur că bătrânii îi vor face pe tineri să profețească..." (Papa Francisc)


Încă de la începutul anului 2023 am conversat prin intermediul tehnologiei moderne cu un fiu al satului Zaharești, domnul George Mandicescu, absolvent al Institutului Politehnic din București, Facultatea de Mecanică.

Valurile acestei vieți i-au purtat pașii prin mai multe locuri din țară, apoi până în Ploiești, locul în care trăiește și astăzi.

Din interacțiunile on-line pe care le-am avut, domnul inginer George Mandicescu s-a evidențiat ca personalitate cu vaste cunoștințe din varii domenii, cu un bogat vocabular de specialitate și cu foarte multă dorință de a trăi viața la cote maxime.

La 86 de ani este o prezență activă în comunitate, fiind președinte al Asociației pentru Calitate Q. O dovadă inestimabilă a caracterului său vivace o constituie editarea, pentru a doua oară, a CATALOGULUI JUBILIAR 1960-2020 pentru Facultatea de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic din București.

Un catalog viu, împletit cu biografii și mărturii ale oamenilor, deloc lipsiți de importanță, cu care domnul George Mandicescu a interacționat pe parcursul formării sale inițiale și continue.

Însă, pentru noi, cei din Zaharești,  George Mandicescu a inclus în Catalogul Jubiliar câteva pagini monografice ale localității natale în care a fuzionat cu delicatețe aspecte private ale vieții sale cu marile taine ale locului în care s-a născut, Zaharești.

Faptul că nu a uitat de unde a plecat și a omagiat într-un sublim mod comunitatea natală spune multe despre inima, sufletul și personalitatea domnului George Mandicescu.

Datoria noastră a tinerilor este să întreținem visele tuturor bătrânilor. Și îmi este greu să numesc "bătrân" un asemenea spirit tânăr. În dubla mea calitate,  de cadru didactic și de preot, am misiunea de a face pe oricine să viseze. Căci și "a visa" se învață...

Iar dacă avem asemenea conștiințe, ca cea a domnului George Mandicescu, care ne îndeamnă să visăm, care ne învață să visăm, cu siguranță viitorul nostru va fi cu adevărat vizionar.

Cu nădejdea că ne vom întâlni și în trup, nu doar prin intermediul tehnologiei, salut și felicit efortul depus de domnul George Mandicescu pentru a ne face părtași visului lui.

A consemnat,
T. Rusu 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu