joi, 4 mai 2023

Retrospectiva ȘCOALA ALTFEL

"Nu întotdeauna notele bune la școală fac ca un copil să fie dăruit și talentat, ci un mod diferit a privi lumea și o manieră de a învăța altfel." 

Chuck Grassley

 



În săptămâna 24 - 28 aprilie 2023 la Școala Gimnazială Stroiești și structurile acesteia s-a desfășurat Programul Național ȘCOALA ALTFEL, cu implementare în toate unitățile de învățământ din România încă din anul școlar 2011-2012.

De la an la an, scopul acestui program național a fost atins cu activități interesante și atractive. Implicarea cadrelor didactice și a elevilor/preșcolarilor, atragerea părinților și a comunității, angrenarea instituțiilor locale și a persoanelor private în activităţile desfășurate au transformat, de fiecare dată,  întregul proiect într-un succes academic.

Interesele, preocupările sau talentele participanților au fost evidențiate la această ediție a programului prin gruparea activităților în jurul a cinci mari teme. Astfel, fiecare zi a avut o tematică anume.

24 aprilie 2023

Ziua Excursiilor și Drumețiilor

"Descoperirea înseamnă să vezi ce toată lumea a văzut şi să gândeşti ce nimeni nu a gândit." 

(Albert Szent-Gyorgi)


Link poze Facebook Ziua 1

Dintre activitățile desfășurate amintim: excursie cu elevii din gimnaziu în zonele Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc (Rarău), Sadova, Cacica; drumeție cu elevii și preșcolarii de la Școala Primară Zaharești și GPN Zaharești la Muzeul "El Greco" Zaharești; tur virtual în lumea filmului cu elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială Stroiești sau descoperirea lumii prin desene cu cretă împreună cu grupa mijlocie de la GPN Stroiești.

 

25 aprilie 2023

Ziua Mascotelor SNAC

 


Activitățile s-au desfășurat sub sloganul "Celebrăm Acțiunea Comunitară,  salutăm voluntariatul, personalizăm faptele bune!". Elevii și preșcolarii Școlii Gimnaziale Stroiești au fost provocați să realizeze Mascota SNAC, mascota reprezentativă pentru acțiunea comunitară și activitățile de voluntariat. S-au înscris mai multe echipe, iar creațiile acestora au fost evaluate și premiate de Consiliul Școlar al Elevilor Junior.

 

26 aprilie 2024

Ziua Sporturilor

 

"Sportul nu înseamnă doar mişcare şi stil de viaţă sănătos. Sportul înseamnă educaţie." (Gabriela Szabo)

 


Link poze Facebook Ziua 3

Ziua Sporturilor a fost prezentă în școala noastră cu foarte multe provocări sportive și non-sportive pentru elevi, preșcolari și cadre didactice: cross și meciuri de handbal pentru elevii din gimnaziu; activități cu Albinuțele Grupei Mijlocii - "Clubul Curioșilor"; jocuri cu umbre, provocare lansată preșcolarilor din grupa mică; experimente diverse împreună cu elevii clasei a III-a și excursia tematică "Dor de natură" la Botoșani cu elevii și preșcolarii de la Școala Primară Zaharești și GPN Zaharești.

 

27 aprilie 2023

Ziua Talentelor

 

"Dumnezeu dă talent. Munca transformă talentul în geniu." 

(Anna Pavlova)

 


Link poze Facebook Ziua 4 (I)

Link poze Facebook Ziua 4 (II)

Ziua Talentelor a arătat încă o dată că elevii și preșcolarii unității noastre sunt adevărate talente. Pornind de la talentul artistic (muzică, desen, dans), până la talentele gastronomice sau sportive, în această zi fiecare elev s-a simțit talentat, special,  unic.

Am apreciat fiecare talent în parte și ne dorim ca acești talanți divini să fie înmulțiți pe măsura muncii individuale: talente didactice în activitatea "Profesor pentru o zi" și talente artistice în învățământul gimnazial; talente gastronomice împreună cu preșcolarii de la GPN Stroiești; talente multiple ale elevilor din învățământulprimar (mesaje anti-violenţă și anti-bullying, parteneriat cu Școala Gimnazială Nr.8 Suceava, activități SNAC la Centrul "Lumină Lină" Suceava, vizită la Muzeul de Științe ale Naturii Suceava - Ziua Păsărilor, comportamente ecologice - plantare flori și rețete de ceai medicinal).


28 aprilie 2023

Ziua  Bunelor Maniere

 

"Când ni se întunecă sufletul, trebuie să-i aprindem o lumină." 

(Ileana Vulpescu)


Școala Altfel s-a terminat în unitatea noastră în ample ecouri de bune maniere.  Elevii și grădinarii de la Zaharești au experimentat politețea și s-au prins în "Jocurile Prieteniei". Grădinarii de la GPN Stroiești avut parte de "Artă și bune maniere". Elevii din gimnaziu au oferit doamnelor profesoare buchete cu lalele.

Activitatea a continuat cu Spectacolul "10 pentru Folclor", inițiat de Primăria Municipiului Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Asociația "10 pentru folclor", la care a participat toată suflarea școlărească stroieșteană alături de părinți și cadre didactice.

În semn de respect pentru această zi și pentru evenimentul artistic la care au participat, cadrele didactice și elevii au îmbrăcat portul popular.

 

Parteneri în desfășurarea activităților ȘCOALA ALTFEL au fost:

Comitetul Reprezentativ al Părinților și comitetele de părinţi ale claselor

Consiliul Școlar al Elevilor Junior

Consiliul de Administrație și echipa managerială a Școlii Gimnaziale Stroiești

Primăria Comunei Stroiești și Consiliul Local al Comunei Stroiești

Școala Gimnazială Nr.8 Suceava

Muzeul de Științe ale Naturii Suceava

Centru "Lumină Lină" de pe lângă Parohia "Sfânta Vineri" Suceava

Complexul Muzeal "Mihai Eminescu" Botoșani

Muzeul "El-Greco" Zaharești

 

Responsabilii de proiect au fost:                                                         

-        la nivel preșcolar, prof.înv.preșcolar Ștefania Bădeliță Rita               

-        la nivel primar, prof.înv.primar Toader Rusu

-        la nivel gimnazial, prof. Marinela Burac

 

Membrii echipei de proiect:

Profesori învățământ preșcolar:

Loredana George

Gabriela-Elena Iurcu

Gabriela Muscă

 

Profesori învăţământ primar:

Rozuca Ostaficiuc

Bianca Corbu

Adriana-Elena Bondar

Maricela Hobjilă

Brînduşa Foca

Lilioara-Mariana Rusu

 

Profesori învățământ gimnazial:

Laura Râpan

Maria Ciuc

Darius Lungu

Carmen Lucuța

Marinela Burac

Cristina Sabin

Ovidiu Huțuleac

Aida-Elena Haţiegan

Bogdan Holeiciuc

Claudiu Ionel Matei

Alexandru Sofian

Florin-Daniel Ruşti

Cristina Ciobanu

Daniela Păiuș

 

Personal didactic auxiliar

Mirela Crainiciuc

Ionela Pohoață

Anișoara Nechiforiuc

 

Felicitări tuturor!


ORARUL ACTIVITĂȚILOR ”ȘCOALA ALTFEL”







 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu