luni, 11 septembrie 2023

11 septembrie 2023 - Zi de sărbătoare și de încredere...

La fiecare început de septembrie, elevi, părinţi, cadre didactice, ne amintim de primele zile de școală din viaţa fiecăruia dintre noi, cu emoţiile pe care le-am încercat an de an.

Începutul unui nou an școlar, dincolo de momentul festiv și de bucuria pe care o trăim, ne reamintește că a sosit clipa să urcăm încă o treaptă spre maturitate, spre cunoaștere.

În școală, dragi elevi, aflați lucruri noi, vă lărgiți orizontul, dobândiți noi deprinderi, învățați să învățați, să descoperiți lumea din jurul nostru, dar și să priviți în voi înșivă pentru a descoperi ce vreți de la viață, precum și cum anume să dobândiți lucrurile dorite.

Este necesar să înțelegeți că trebuie să învățați nu atât pentru școală, cât mai ales pentru viață. Noi, cadrele didactice, profesorii, învățătorii și educatorii vă suntem alături și puteți apela la noi ori de câteori aveți nevoie.

Noi dorim să vă sădim în suflete încrederea și respectul pentru valorile umane fundamentale și anume, iubirea, binele și adevărul, speranța, munca, încrederea și responsabilitatea.

Avem o școală frumoasă, înzestrată cu tot ce este necesar desfășurării unui învățământ modern de calitate: de la mobilier, la biblioteca care vă așteaptă să-i descoperiți tainele, la calculatoare de ultimă generație și la personalul didactic care vă este mereu aproape. Așteptăm din partea voastră dorința de a învăța, muncă temeinică și respect pentru tot ceea ce vă punem la dispoziție.

Un cuvânt special de bun venit adresez bobocilor de la Clasa Pregătitoare! Mult succes tuturor celor care au plecat mai departe din școala noastră la licee și școli profesionale și, în mod special, elevilor din clasa a-VIII-a, pe care îi așteaptă un an cu provocări, la sfârșitul căruia vor avea de susținut un examen important și anume Evaluarea Națională în vederea admiterii la licee și școli profesionale.

Învăţătura este mijlocul prin care putem atinge cunoașterea și, pentru a realiza acest lucru, trebuie să conștientizăm că numai prin unirea eforturilor putem atinge succesul.

Întreaga perioadă de formare și modelare începe în familie, de unde copiii trebuie să înţeleagă şi să asimileze dimensiunea educaţiei, care se consolidează ulterior, în mod organizat, în școală și se continuă toată viaţa în relaţiile interumane. Pentru aceste motive, noi toţi, de la copii la părinţi, de la educatori la autorităţile cu responsabilităţi în acest domeniu, avem datoria ca, în ciuda obstacolelor care se ivesc de-a lungul timpului, să ne îndeplinim misiunea. 

Pentru a atinge acest scop, voi, dragi elevi, prin ascultare și receptivitate să fiţi dornici de a învăţa din știinţa educatorilor voștri ca să creșteţi frumoși și înţelepţi!

În alt plan, dumneavoastră, stimaţi dascăli sunteţi chemaţi să îndepliniţi o profesie deloc ușoară, dar frumoasă, purtând responsabilitatea de a lumina mintea și de a sensibiliza sufletul tinerilor aflaţi pe băncile școlii!

Nu în ultimul rând, dragi părinţi, trebuie să fiţi preocupaţi nu doar de grijile materiale, care, e adevărat, ne copleșesc de multe ori, ci să vă implicaţi în această muncă de educaţie într-o strânsă relaţie cu școala! Numai împreună în acest parteneriat, elevi – părinți – cadre didactice, putem reuși! Înțelegem că lumea în care trăim nu este deloc ușoară, că timpul dumneavoastră înseamnă îndeplinirea obligațiilor de serviciu, dar vă rugăm să înțelegeți și dumneavoastră că prioritatea cea mare sunt copiii.

Învățământul românesc are nevoie de noi toți, profesori, părinți, administrație locală și de toate instituțiile din comunitate: poliție, biserică, dispensar, agenți economici. Toți trebuie să colaborăm și să punem suflet în ceea ce facem pentru ca Școala Gimnazială Stroiești să fie așa cum ne-o dorim.

Fie ca începutul acestui nou an școlar să fie o zi de sărbătoare și de încredere că toţi elevii vor găsi în școala noastră un sprijin, că noul început le va da putere dascălilor să-și asume responsabilitatea nu doar în planul strict didactic, ci și personal, că așteptările părinţilor, ale copiilor și ale întregii comunităţi îşi vor găsi împlinirea în realizările acestora, în formarea lor ca oameni cinstiţi și demni ai acestei localități. Multe bucurii, satisfacții, împliniri și multă sănătate!

Doresc să mulțumesc tuturor participanților la deschiderea festivă a anului scolar 2023-2024 pentru prezență, autorităților publice locale, consiliul local, domnului primar, poliției, slujitorilor bisericii care au oficiat slujba de început de an școlar (părintelui Lazăr Danielpărintelui prof. Rusu Toader și părintelui Lucian Grădinaru).

Vă mulțumesc, în egală măsură, pentru implicarea în bunul mers al școlii.

Pentru că la acest început de an școlar domnul Sergiu Lucan și-a rupt din timpul dumnealui și este aici cu noi, doresc să-i mulțumesc, în numele tuturor, pentru susținerea învățământului stroieștean, acesta fiind al șaselea an de când prin bunăvoința dumnealui, toți elevii și preșcolarii din comuna Stroiești primesc rechizitele necesare începutului de an școlar.

Îi mulțumim și îi dorim sănătate, spor și succes în activitate !

De asemenea, aprecierile noastre se îndreaptă către Consiliul Local al Comunei Stroiești și Primăria Comunei Stroiești, în mod deosebit către domnul primar Senic Mihai, prin intermediul acestora elevii clasei pregătitoare primind un pachet consistent de rechizite școlare. 

În continuare, aș dori să aduc alese mulțumiri doamnei învățătoare Maricela Hobjilă pentru cei 40 de ani de carieră didactică, dintre care 25 de ani petrecuți la Școala Gimnazială Stroiești, educând atâtea generații de elevi, aducând un plus valoare colectivului didactic din comuna Stroiești. Vă mulțumim pentru întreaga activitate și vă urăm pensie lungă cu sănătate și multe bucurii!

Tuturor, vă dorim mult succes în noul an şcolar!

(Director prof. Ciuc Maria)



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu