vineri, 19 ianuarie 2024

Îmbrățișarea Poeziei cu Teatrul

În perioada 15 - 17 ianuarie 2024, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava Ziua Culturii Naționale a fost celebrată prin realizarea proiectului "Spectacolul Cuvintelor - Îmbrățișarea Poeziei cu Teatrul" - "experiență culturală unică prin aducerea poeziei contemporane în centrul atenției, sub îndrumarea și coordonarea poetului și dramaturgului Matei Vișniec". 


Scopul acestei activități este statuarea Zilei Culturii Naționale ca "ocazie deosebită de a evidenția și promova valorile și creațiile artistice specifice culturii românești, cu precădere pentru generația tânără".


Proiectul-concurs a adus pe scena teatrului municipal zeci de elevi din clasele primare, gimnaziale și liceale din județ care au oferit publicului cea mai nobilă îmbrățișare, cu stropi de lirism și dramatism.


Cele două muze, Euterpe și Melpomene, i-au inspirat pe doi elevi ai școlii noastre, Ștefureac Rebeca Olivia din clasa pregătitoare (coordonator prof.înv.primar Bondar Adriana Elena) și Solovan Iustin din clasa a VI-a B (coordonator prof. Rusu Lilioara Mariana) în prezentarea a două momente deosebite, "Ce te legeni?" de Mihai Eminescu și "Geniu pustiu" (fragment) de Mihai Eminescu.


Felicitări!















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu