luni, 15 ianuarie 2024

Ziua Lui...

Suntem îndreptățiți ca, pentru a sugera anumite atitudini şi sentimente față de El, pentru a-I marca valoarea specială și a-L arăta ca semn de cinstire, măcar de 15 ianuarie să vorbim despre Eminescu cu majuscule.


174 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu și 13 ani de la instituirea Zilei Culturii Naționale au condus la desfășurarea în școala stroieșteană a 11 activități distincte închinate momentului de aur al lunii ianuarie.


Școala Gimnazială Stroiești, Grădiniţa cu Program Normal Stroiești, Școala Primară "Ilie Grămadă" Zaharești și Grădiniţa cu Program Normal Zaharești au desfășurat programe și proiecte educaționale extracurriculare și extrașcolare cu impact în rândul comunității noastre.


1. De Ziua Culturii Naționale (ziua nașterii lui Mihai Eminescu) cadrele didactice au primit în dar o carte facsimil apărută prin osârdia domnului Dumitru G. Muntean - "Cum învățau odată școlerii carte", ediția 2023, alături de o vedere cu satul Stroiești.

2. Doamna profesor Rîpan Laura Adriana împreună cu colegii profesori Ciobanu Cristina Gabriela, Burac Marinela și Lungu Darius au propus elevilor gimnaziști Concursul "Dor de Eminescu" ce a avut ca scop îmbogățirea bagajului de cunoştinţe despre viața și opera lui Mihai Eminescu. S-au evidențiat elevii claselor a VII-a, a VI-a A și a VI-a B, aceștia primind diplome de participare.

3. De asemenea, doamna profesor Rîpan Laura Adriana a implementat proiectul educațional "Luna Culturii. Ziua Culturii. Tradiție, Simbol și Ideal" ce are ca obiectiv principal revitalizarea ansamblului de valori spirituale, materiale, intelectuale și emoționale produse pe teritoriul României. Finalitatea proiectului a constat în realizarea unei expoziții de fotografii cu titlul "Magia artei românești" și a inclus elemente ale costumului tradițional local, ia românească în pictură și Brâncuși - părintele sculpturii moderne. Alte componente ale proiectului au constat în întocmirea și prezentarea unor referate și un recital poetic.

4. Doamna educatoare Bădeliță Ștefania Rita a desfășurat cu preșcolarii de la GPN Stroiești activitatea integrată "Somnoroase păsărele".

5. Doamna educatoare Iurcu Gabriela Elena a implicat preșcolarii în activitatea integrată "Lebăda".

6. Doamna educatoare George Loredana a realizat împreună cu preșcolarii panoul descriptiv "Trece lebăda pe ape".

7. Doamna educatoare Muscă Gabriela a propus proiectul educațional "15 ianuarie - Ziua Culturii Naționale/Ziua lui Mihai Eminescu". Împreună, preșcolarii de la GPN Zaharești au realizat desene tematice și figurine papercraft.

8. Doamna învățătoare Foca Brîndușa a desfășurat activitatea "Personalități și simboluri culturale" punând accent pe elemente din biografia lui Mihai Eminescu, realizarea unui diptic și a mai multor produse artistice expuse la Panoul de creație.

9. Doamna învățătoare Cocriș Ana Maria a implicat elevii în activitatea integrată "Mihai Eminescu, Luceafărul poeziei românești" cu realizarea unor brățări poetice și a unor colaje. 

10. Doamna învățătoare Rusu Lilioara Mariana a propus elevilor memorizarea mai multor poezii din opera eminesciană, recitarea acestora în fața clasei și realizarea activității artistice "Portretul lui Mihai Eminescu".

11. Elevii clasei a II-a, coordonați de pr.prof.înv.primar Rusu Toader, au memorat poezia "Acrostih" de Vali Slavu, au realizat expoziția de desene "Mihai Eminescu prin ochi de copil" și au realizat un recital de poezie înregistrat video.


Felicitări tuturor!



















































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu